Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
KLiia

Безвіз

Доброго дня, підкажіть, будь ласка, в мене 30.11.2025 року закінчується навчальна віза в Швейцарії, була посвідка на проживання категорії В, далі хочу поїхати як турист до батьків у Німеччину на 2 місяці, чи матиму я дні безвізу і чи потрібно мені виїжджати з Шенгенської зони? З Швейцарії в інші країни останні півроку не виїжджала взагалі 

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Доброго дня, @KLiia !

Представництво Німеччини в Києві, наприклад, надає на своєму офіційному сайті наступну інформацію щодо поїздок по безвіз в країнах Шенгену:

Чи можу я після тривалого перебування з дозволом на проживання залишитися на території шенгенських країн на 90 днів ще в рамках дії безвізу

Безвізове перебування у країнах шенгенської угоди після закінчення тривалого (більше 90 днів) перебування - по національній візі або за дозволом на проживання - є можливим, проте Вам необхідно виїхати із шенгенської території, хоча б на 1 день, а потім в'їхати по біометричному паспорту уже після закінчення терміну дії національної візи (категорії D)/дозволу на проживання. 
У даному випадку при в'їзді перевіряються умови Ст. 6 Шенгенського кодексу про кордони, який регулює безвізовий в'їзд.
Якщо Ви залишитеся у країнах Шенген, не виїжджаючи, то умови безвізового в'їзду не будуть виконані і у Вас можуть виникнути проблеми на кордоні через недозволене (нелегальне) перебування.

Тобто, Вам потрібно виїхати з Шенгенської зони, щоб активувати Ваші дні по безвіз.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)