Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Олександра1984

Чи був захист якщо ніяких документів крім страховки не було 2022 рік.'?

Добрий день. Я була у Німеччині з початку березня 2022 року до початку травня 2022..Відбитки не здавала. Пластика не отримувала. Отримала страхову перед виїздом до України. Термін якраз якої закінчувався у травні 2022. Отримувала кошти за ці три місяці.І був відкритий рахунок у банку. Перед поверненням закрила. Тепер хочу на роботу за кордон ґ А для оформлення мені потрібно знати був захист чи ні.

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Добрий день, @Олександра1984 !

Я не можу Вам сказати: скоріш, це Я маю Вас запитати, які документи Ви отримували та від яких інстанцій, щоб зрозуміти, як відповісти на Ваш запит. Я не можу знати про наявність або відсутність у Вас Ваших власних документів.

Я так розумію, що Ви знаходилися по безвіз 3 місяці?

Якщо у Вас був захист, то Вам повинні були, як Ви розумієте, надати відповідний документ: посвідку на перебування згідно §24.

Якщо Ви були в очікуванні надання Вам §24, то Вам повинні були видати фіктивну посвідку на перебування (Fiktionsbescheinigung), яка видається на час очікування §24 та засвідчує легальне перебування людини на території Німеччини.

Окрім того, якщо Ви знаходилися в процесі оформлення документів, а потім залишили територію Німеччини та не повідомили про це відповідальне за Вас Відомство у справах іноземців, може бути таке, що документи зробили, а Вас вже не було. Тобто, може бути таке, що "захист є".

Може бути таке, що коли Ви все закрили, то відповідні інстанції самі попередили про це Відомство у справах іноземців, а воно анулювало Ваш тимчасовий захист.

Через дуже непрозору ситуацію існує безліч варіантів того, є у Вас захист або немає. Це означає, що Вам потрібно самостійно зв'язуватися з відповідальним за Вас (тоді) Відомством у справах іноземців та запитувати, чим закінчився для Вас процес оформлення документів для отримання тимчасового захисту згідно §24.

Бажаю Вам спокійних вихідних!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)