Чи можна отримати 24 параграф в Німеччині?
Мій хлопець приїхав до Польщі як турист за 1 місяць до війни в Україні. Ми з України. Довгий час, він зволікав із документами, тому що сподівалися, що ось-ось війна закінчиться. В 2023 він подався на карту побуду. Але її не зробили, бо фірма, на яку оформлювалася заявка, закрилася. Після початку війни я відразу приїхала до Німеччини і тут отримала 24 параграф. Про закінчення війни ніхто не говорив, тому ми вирішили, що потрібно робити дозвіл на проживання обом в одній країні. Вкінці 2023 року мій хлопець подався на 24 параграф, але йому сказали, що не можуть надати йому цей дозвіл, оскільки він вже подавався на карту побуту в Польщі. Ми ще декілька разів пробували вирішити цю ситуацію, але марно, ніхто не може допомогти в цьому питанні, але ми досі в пошуку компетентної людини, яка нам допоможе .
Добрий день, @Lenovo
схоже, що ваш хлопець потрапив у «сіру зону» через незавершене оформлення карти побиту.
Дозвольте уточнити кілька деталей.
Отож:
Чи маєте ви підтверджуючі документи про зупинку виготовлення карти побиту? (Будь-які документи, які підтверджують відсутність цього статусу)
Яким чином вашому хлопцю повідомили, що йому не можуть надати дозвіл за §24 у Німеччині? Це була письмова відповідь від Ausländerbehörde чи усне повідомлення?
Чи могли б ви детальніше описати ваші спроби вирішити цю ситуацію? Ви згадуєте про це в останньому абзаці. Будь ласка, напишіть, що саме ви вже пробували робити.