Перейти до вмісту
Alina lyalka
Оновлено:
Допомога для сім'ї

Elterngeld більше ніж 1 рік

Доброго дня спільного 

з 2022 року перебуваю і офіційно працюю в Німеччині на безстроковому контракті. Параграф 24. Зараз знаходжуся у декретній відпустці. Оформила ельтернгельд на 1 рік відпустки. 
через пошук яслей є вірогідність що може доведеться ще на декілька місяців продовжити декретну відпустку. 
питання: якщо я отримую зараз цей рік ельтерн і оформила його на рік, то якщо я ще візьму декілька місяців декретної відпустки, то вони будуть не оплачувані вже ?  
бо я чула що наче сума яка виплачується вона розподіляється або на рік або максимум на 2 роки. Але відповідно якщо на 2 роки я беру, то щомісячна виплата буде меншою. Чи це так? 
щиро дякую ! 

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, alina lyalka!

В нас дуже багато матеріалу по темі "Допомога по догляду за дитиною (Elterngeld)" ось за цим посиланням: Допомога по догляду за дитиною (Elterngeld) | Handbook Germany.

Так як існує декілька видів допомоги по догляду за дитиною, ще й з різними комбінаціями між батьками, і, відповідно, різними строками виплат, будь ласка, прочитайте уважно цей матеріал, бо я не можу однозначно відповісти на Ваш запит.

У цьому аккордеоні також наведені контакти, куди Ви можете звернутися саме з Вашим кейсом: https://handbookgermany.de/uk/parental-benefits#faq_376.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)