Перейти до вмісту
Volodymyron
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Fiktionsbescheinigung

Доброго дня у мене закінчився Fiktionsbescheinigung 11.03.2024

На даний момент я відновлюю закордонний та Український паспорт в зв'язку з втратою.сказали що буде готовий за 1,5 міс а чекаю до сих пір, подавався на відновлення пасплрта 22.01.2024

Чи продовжується автоматично Fiktionsbescheinigung , чи потрібно їхати в міграційну службу?

8 коментарі

Відповіді (8)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Доброго дня, volodymyr heorhiievskyi! На даний момент автоматично продовжується тільки тимчасовий захист згідно параграфу 24. Про закінчення усіх інших документів обов'язково потрібно повідомляти до відповідального за Вас Відділу у справах іноземців, щоб вони видавали Вам інший документ або інформували, що робити у цьому випадку, бо Ви вже місяць знаходитеся на території Німеччини без дозволу на перебування. Міла
Volodymyron
Чи можу я працювати офіційно до поки неотримаю паспорти і не продовжу fiktionsbescheinigung?
Profile Picture
Міла_Модераторка
@Volodymyron , ні, бо у Вас на руках немає посвідки на перебування: вона закінчилася 11.03.2024. Тільки дійсна посвідка на перебування надає можливість працювати та перебувати на території Німеччини. Міла
Volodymyron
@Міла_Модераторка мені продовжували fiktionsbescheinigung один раз на 3 піс а потім сказали щоб я до них звернувя коли отримаю паспорти,
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:
@Volodymyron , я рекомендую Вам ще раз звернутися до Відділу у справах іноземців та повідомити, що у Вас закінчилася посвідка, а паспортів ще й досі немає. Чи співробітниці/співробітники сказали Вам, що Ви можете бути з простроченим Fiktionsbescheinigung? Міла
Volodymyron
Ні сказали як отримаю паспорти звернутись до них
Profile Picture
Міла_Модераторка
@Volodymyron , ще раз наголошую: Ви повинні повідомити Відділ у справах іноземців, що Ваші документи - ще у процесі відновлення. Також Ви повинні повідомити Відділ у справах іноземців, що Ваше Fiktionsbescheinigung закінчилося. Чи зробили Ви це? Як і будь-який прострочений документ у житті, також Fiktionsbescheinigung не має ніякої легальної сили, коли він прострочений: як і прострочений паспорт, прострочені водійські права, прострочений дозвіл на перебування, прострочений квиток на проїзд та купа інших документів, які можуть бути прострочені та таким чином втрачають свою легальну силу. Тільки якщо Відділ у справах іноземців знає про те, що Ваше Fiktionsbescheinigung - прострочено та підтвердив Вам, що його дія автоматично подовжується, поки виготовляється інший дозвіл на перебування, у письмовому виді (листом або електронною поштою), тільки у цьому випадку Ви знаходитеся на території Німеччини легально та можете працювати, якщо саме цей вид Fiktionsbescheinigung дозволяє Вам працювати. Міла
Volodymyron
Дякую за відповідб
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)