Перейти до вмісту
Олександра
Дозвіл на перебування

Fiktionsbescheinigung

Доброго дня!

Писала пару днів тому питання "Очікування візиту до міграційної служби" і візиту в Україну під час цього. Ви відповіли що треба мати Fiktionsbescheinigung. Підскажіть будь ласка як його отримати? і як довго він робиться зараз, якщо вам відомо?

Також ви писали, що мені мали щось видати вже. В Тегелі мені видали таке: 

1) Bescheinigung uber einen Antrag fur Gefluchtete aus der Ukraine auf vorubergehenden Schutz nach 24 Aufenthaltsgesetz nach dem 06/06/2024

2) Папірець з 3 печатками про розподіл 

3) Інформаційний лист як використовують мої персональні данні

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Олександра !

Ви маєте звернутися до відповідального за Вас Відомства у справах іноземців або ж до тієї інстанції, яка видала Вам перелічені Вами документами та сказати "Fiktionsbescheinigung".

"і як довго він робиться зараз, якщо вам відомо?": 

Як правило, ця фіктивна посвідка видається зразу, бо якщо Ви в'їхали на територію Німеччини, Ваші 90 днів проходять (по безвіз), а видача §24 може тривати дуже довго, то ця посвідка - Ваша допомога в очікуванні, Ваш дозвіл на перебування після цих 90 днів по безвіз.

Також ви писали, що мені мали щось видати вже. В Тегелі мені видали таке: 

1) Bescheinigung uber einen Antrag fur Gefluchtete aus der Ukraine auf vorubergehenden Schutz nach 24 Aufenthaltsgesetz nach dem 06/06/2024

2) Папірець з 3 печатками про розподіл 

3) Інформаційний лист як використовують мої персональні данні

1. Це - документ, що Ви подали заяву на отримання тимчасового захисту згідно §24.

2. Назва говорить сама за себе.

3. Назва говорить сама за себе.

Якщо Вам все-таки видали цей документ, то він - зеленого кольору, трохи з червоно-рожевим, і на ньому так і зазначено - "Fiktionsbescheinigung". Будь ласка, подивіться в Інтернеті, як вона виглядає та порівняйте з тими документами, які вже є у Вас на руках.

Міла

Олександра

Дякую дуже!

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)