Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Yuliia_Y

Інтеграційні курси

Доброго дня. Хотіла б дізнатись чи можна якось отримати безкоштовні інтеграційні курси , так як не знаходжусь на обліку в Jodcenter , чоловік працює. Бачила , що можна подати заявку в BAMF, але там потрібно вказувати причину неспроможності оплати і підтверджувати її. 

5 коментарі

Відповіді (5)

Ketrin_Volontir
Оновлено:

Добрий день @Yuliia_Y

Якщо чоловік працює, а ви не працюєте, то ви можете звернутись в Agentur für Arbeit і попросити у них курси німецької (Gutschein на відвідування інтеграційних курсів).

Можна звернутись напряму в BAMF. Ось тут можете прочитати умови оплати https://www.bamf.de/RU/Themen/Integration/ZugewanderteTeilnehmende/Inte…

Тут можете знайти відомство, до якого вам звернутись https://bamf-navi.bamf.de/en/Themen/Integrationskurse/.

Також можна пошукати безоплатні курси, Sprachcafe.

Ketrin

Відповісти
Yuliia_Y

Так, я не працюю. Зверталась в Agentur für Arbeit , але там мені повідомили, що курси будуть платними. 
Чомусь не працює перше посилання 

Ще маю таке питання , як я можу звернутись в BAMF, написати їм листа ? 
Дякую за відповідь.

Відповісти
Ketrin_Volontir

@Yuliia_Y

Зайдіть по другому посиланням. По своєму індексу знайдіть підходяще вам відділення BAMF. Там будуть контакти. Можно писати або телефонувати. 

Ketrin 

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Yuliia_Y , моя колежанка Катерина виправила посилання: можете ознайомитися з інформацією.

Міла

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Yuliia_Y , доброго ранку!

Чи вирішилася Ваша ситуація?

У Вашому випадку дійсно може бути таке, що Вам ані "BAMF", ані Агенція з працевлаштування не дадуть згоди на безкоштовні інтеграційні курси, якщо Ваш чоловік працює та його достатку достатньо, щоб оплатити ці самі курси власній дружині. Звідси і "але там потрібно вказувати причину неспроможності оплати і підтверджувати її". 

Бажаю Вам гарних, теплих вихідних!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)