Kindergeld
Усім доброго дня !
Маю таку ситуацію:
В Німеччині по 24 параграфі.Неповнолітня дочка навчається в Польщі в університеті.Подала документи на Kindergeld. Через 11 місяців отримала 1500 євро,виплати за 6 місяців.Повідомила про отриману суму в Джобцентр.Після чого прийшов лист з повідомленням, що моя допомога буде зменшена на 220 євро щомісячно у зв'язку з грошовим доходом.
Чи є сенс оскаржувати це рішення , пояснюючи те що, я одинока мама і мй обов'язок утримувати дитину,навіть позичивши гроші Чи являється аргументом те що це не одноразовий дохід А заборгованість грошей на витрати дитини.Ці гроші спрямовані на основі потреби дитини і не являються моїм особистим доходом,який я можу використати в своїх цілях.
Буду вдячна за будь які поради
Доброго дня, lidiia noha!
Допомога на дитину зараховується як дохід у процесі нарахування виплати Bürgergeld. Це означає, що розмір допомоги зменшується на суму допомоги на дитину.
Детальніше інформацію про це Ви можете прочитати за посиланням на джерело Kindergeld und Bürgergeld: Anrechnung und Freibeträge erklärt, детальніше - у розділі "Anrechnung des Kindergeldes auf Bürgergeld".
Сенсу оскаржувати це рішення немає, бо при нарахуванні соціальної допомоги Bürgergeld враховуються всі фінансові надходження родини. Людина не отримує усі виплати нетто, так само як і люди, які працюють, не можуть отримувати зарплатню нетто: Як тільки одне зростає/доповнюється, то інше - зменшується (або ж чим більше грошей, тим більше податків, тим менше грошей на руки).
Знайшла цікаву інформацію Bürgergeld und Kindergeld-Anrechnung: So viel Geld wird abgezogen | SÜDKURIER:
"Im Jahr 2024 beträgt das Kindergeld pro Kind 250 Euro monatlich. Dieses wird laut dem Arbeitsministerium als Einkommen des Kindes angesehen – auch wenn es sich laut Gesetz um einen Anspruch der Eltern handelt. Sollte das Kind allerdings nicht (mehr) im Haushalt der Eltern leben, handelt es sich um Einkommen der Eltern – es sei denn, diese können nachweisen, dass das Kindergeld an den Nachwuchs weitergeleitet wird.
In diesem Ausnahmefall würde sich das Kindergeld nicht auf das Bürgergeld der Eltern auswirken, wie der Verein für soziales Leben e.V. schreibt. Dabei muss das Kindergeld im selben Monat, in dem der Betrag den Eltern überwiesen wird, an das Kind weitergeleitet werden".
Тобто, як у Вашому випадку, дитина з Вами не проживає, а якщо вона з Вами не проживає, то ця допомога вважається допомогою Вам, а не дитині.
Що робити? Як і стоїть в статті, Ви можете довести, що Ви щомісячно в один і той же час надсилаєте гроші Вашій дитині, коли і самі отримуєте Вашу соціальну допомогу. Тоді, можливо, у Вас ці гроші не будуть вираховуватися.
Я не раджу Вам займатися ескалацією з Центром зайнятості, бо Вам ще з ним і надалі співпрацювати. Такі ескалації не приводять ні до чого доброго. Проте Ви можете поговорити з ним та надати докази того, що гроші, які Ви отримуєте, Ви зразу ж переводите на рахунок дитини. Можливо, Центр зайнятості вважає, що дитина живе не з Вами, Ви отримуєте гроші на неї, також отримуєте фінансову допомогу, і не дуже зрозуміло, куди ці гроші йдуть.
Міла