Kindergeld
Усім доброго дня !
Маю таку ситуацію:
В Німеччині по 24 параграфі.Неповнолітня дочка навчається в Польщі в університеті.Подала документи на Kindergeld. Через 11 місяців отримала 1500 євро,виплати за 6 місяців.Повідомила про отриману суму в Джобцентр.Після чого прийшов лист з повідомленням, що моя допомога буде зменшена на 220 євро щомісячно у зв'язку з грошовим доходом.
Чи є сенс оскаржувати це рішення , пояснюючи те що, я одинока мама і мй обов'язок утримувати дитину,навіть позичивши гроші Чи являється аргументом те що це не одноразовий дохід А заборгованість грошей на витрати дитини.Ці гроші спрямовані на основі потреби дитини і не являються моїм особистим доходом,який я можу використати в своїх цілях.
Буду вдячна за будь які поради
10 коментарі
Відповіді (10)
Доброго дня, lidiia noha!
Допомога на дитину зараховується як дохід у процесі нарахування виплати Bürgergeld. Це означає, що розмір допомоги зменшується на суму допомоги на дитину.
Детальніше інформацію про це Ви можете прочитати за посиланням на джерело Kindergeld und Bürgergeld: Anrechnung und Freibeträge erklärt, детальніше - у розділі "Anrechnung des Kindergeldes auf Bürgergeld".
Сенсу оскаржувати це рішення немає, бо при нарахуванні соціальної допомоги Bürgergeld враховуються всі фінансові надходження родини. Людина не отримує усі виплати нетто, так само як і люди, які працюють, не можуть отримувати зарплатню нетто: Як тільки одне зростає/доповнюється, то інше - зменшується (або ж чим більше грошей, тим більше податків, тим менше грошей на руки).
Знайшла цікаву інформацію Bürgergeld und Kindergeld-Anrechnung: So viel Geld wird abgezogen | SÜDKURIER:
"Im Jahr 2024 beträgt das Kindergeld pro Kind 250 Euro monatlich. Dieses wird laut dem Arbeitsministerium als Einkommen des Kindes angesehen – auch wenn es sich laut Gesetz um einen Anspruch der Eltern handelt. Sollte das Kind allerdings nicht (mehr) im Haushalt der Eltern leben, handelt es sich um Einkommen der Eltern – es sei denn, diese können nachweisen, dass das Kindergeld an den Nachwuchs weitergeleitet wird.
In diesem Ausnahmefall würde sich das Kindergeld nicht auf das Bürgergeld der Eltern auswirken, wie der Verein für soziales Leben e.V. schreibt. Dabei muss das Kindergeld im selben Monat, in dem der Betrag den Eltern überwiesen wird, an das Kind weitergeleitet werden".
Тобто, як у Вашому випадку, дитина з Вами не проживає, а якщо вона з Вами не проживає, то ця допомога вважається допомогою Вам, а не дитині.
Що робити? Як і стоїть в статті, Ви можете довести, що Ви щомісячно в один і той же час надсилаєте гроші Вашій дитині, коли і самі отримуєте Вашу соціальну допомогу. Тоді, можливо, у Вас ці гроші не будуть вираховуватися.
Я не раджу Вам займатися ескалацією з Центром зайнятості, бо Вам ще з ним і надалі співпрацювати. Такі ескалації не приводять ні до чого доброго. Проте Ви можете поговорити з ним та надати докази того, що гроші, які Ви отримуєте, Ви зразу ж переводите на рахунок дитини. Можливо, Центр зайнятості вважає, що дитина живе не з Вами, Ви отримуєте гроші на неї, також отримуєте фінансову допомогу, і не дуже зрозуміло, куди ці гроші йдуть.
Міла
Дякую за відповідь, якщо це допомога мені ,тоді чому вона називається Kindergeld.
Хочу все-таки ще проінформувати Familienkasse про такий хід подій , що гроші які вони виплатили на утримання дитини до дитини не потраплять бо вони підуть на мої потреби , тому що прожити на Bürgergeld 300 євро не реально
@Lidiia Noha , у статті стоїть, у якому випадку це називається Kindergeld, а вважається допомогою Вам.
Я не знаю, чи прочитали Ви моє повідомлення вище, якщо Ви пишете "що гроші які вони виплатили на утримання дитини до дитини не потраплять бо вони підуть на мої потреби" , бо це - Ваше трактування. Я не бачу, щоб я про це писала або щоб про це стояло у посиланнях, які я Вам надіслала та виділила жирним.
Bürgergeld на даний момент кожен рік підвищується і становить не 300 євро, а 563 євро. Крім того, людині оплачується житло, медична страховка, навчання, людина має знижки усюди або отримує певні посліги безкоштовно. Це - мінімальний прожитковий мінімум, чітко розрахований на потреби німців та німкень (з урахуванням вже оплати всього, що я перелічила у попередньому реченні).
Міла
@Міла_Модераторка Я вдячна Вам за інформацію,
можливо я чогось не розумію
А не розумію того, чому мій прожитковий мінімум зменшений на 220 євро щомісячно у зв'язку з тим що нараховано Kindergeld Якщо гроші від Familienkasse пішли на потреби дочки то я повинна прожити на 340 євро мінус оплати за електроенергію ,тому в написала 300.
До Вас особисто не маю зовсім претензій, тільки вдячна за допомогу та терпіння
@Lidiia Noha , Ви можете мені назвати також місто та поштову адресу Вашого перебування, щоб я подивилася для Вас безкоштовні міграційні організації, де Вам могли б допомогти з можливою плутаниною та роз'ясненням процесів, як це все пов'язане та як можна все-ж-таки обгрунтувати Вашу потребу. Це (консультація та проговорення кейсу) можуть допомогти також перед розмовами (кінечними) як з Familienkasse, так і з Центром зайнятості.
Міла
@Міла_Модераторка Саксонія Анхальт 06886 Lutherstadt Wittenberg
Вдячна Вам за допомогу
@Lidiia Noha , доброго дня!
Знайшла для Вас тільки одну організацію за Вашою адресою:
У які більші або великі міста поряд Ви можете поїхати для консультацій? Тоді подивлюся необхідні контакти там, бо це - дуже мало контактів.
Бажаю Вам гарних вихідних!
Міла
Leipzig, Halle Saale
Дякую безмежно
І Вам вдалих вихідних
@Lidiia Noha , я знайшла наступні консультації в Ляйпцегу:
Я знайшла наступні консультації в Халлє (Заалє):
Будь ласка, зверніться до них. Якщо вони Вам не допоможуть, приходьте знову до мене - буду шукати далі.
Міла
Велике велике ДЯКУЮ !
Буду звертатися .Маю час до 21 листопада на подачу заперечення . Всього найкращого Аам