Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
oodriiii28

Мовні курси

Доброго дня! Потребую поради щодо мовних курсів. Планую покинути Німеччину і вже почала закриття документів і повідомила джоб центр. Після отримання листа від джоб центру про припинення виплат, я повідомила мовну школу про свій відʼїзд. Мені сказали що я можу більше не відвідувати школу хоча до відʼїзду ще залишилось три тижні. Питання в тому чи мала школа надати мені якийсь документ про припинення навчання і чи не потрібно буде за решту місяця що я не відвідую курси але ще проживаю в Німеччині до кінця місяця як зазначала джоб центру. Заздалегідь дякую за відповідь!

3 коментарі

Відповіді (3)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @oodriiii28 !

Я б рекомендувала отримати від мовної школи офіційне підтвердження у вигляді листа їх слов "що я можу більше не відвідувати школу" або ж офіційного електронного листа, де це чітко прописано.

і чи не потрібно буде за решту місяця що я не відвідую курси але ще проживаю в Німеччині до кінця місяця як зазначала джоб центру. 

Тут не зовсім зрозуміла зміст Вашого запитання.

Міла

Відповісти
oodriiii28

Я не знайшла інформації щодо того коли можна припинити ходити на мовні курси щоб уникнути проблем з оплатою. Я до кінця місяця перебуваю ще у Німеччині оскільки повідомила що мій виїзд буде 30.04 але на курсах не зазначили у який період припинити навчання. Якщо я залишу курси 08.04, чи не буде проблем у вигляді грошового відшкодування за то що я припинила ходити раніше?

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго ранку, @oodriiii28 !

Мовні курси Вам оплачує Центр зайнятості?

При наданні послуг будь-якого характеру укладається договір, де прописуються всі права та обов'язки сторін, які укладають договір.

Якщо у Вас є такий договір з мовною школою, Вам потрібно пошукати у ньому цей пункт. Якщо такої інформації немає, Вам треба зв'язуватися з мовною школою (або ж з Центром зайнятості, якщо він оплачує Вам мовні курси), щоб прояснити цю умову відвідування занять та коли саме Ви маєте право припинити вивчати мову.

Якщо Ви припинете відвідувати мовні курси нікого про це не попередивши, а Центр зайнятості вже за Вас заплатив, то Вам доведеться відшкодувати ці гроші.

Якщо ж Ви самі оплатили мовні курси, не ходите на них, то це - Ваші гроші, тож вирішувати Вам, як Ви маєте діяти.

Сподіваюся, на сьогодні вже щось прояснилося у Вашій ситуції.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)