Навчання
Мені 17 років я можу не піти в школу ( я ще нігде і ніякі школи тут не відвідую ) а вчити мову на курсах?
Мені 17 років я можу не піти в школу ( я ще нігде і ніякі школи тут не відвідую ) а вчити мову на курсах?
Так в мене є параграф 24, допомогу не отримую, я хотів звернутись до кураторши но незнаю як вона мені обяснила що, я маю зарегеструватися в їх сайті і вести код з листа на термін, но я неможу зрозуміти як, затра хочу піти в джоб центер розпитати як це зробити і чи я можу не навчатись в школі.
@Bemerok088 , Ви - неповнолітній.
На території Німеччини у Вас має бути опікунка або опікун, який має Вас супроводжувати саме по таким питанням.
Що Ви маєте на увазі "но незнаю як"? Ви маєте звернутися насамперед до людини, яка була призначена Вам як опікунка або опікун.
Ви не знаєте, хто Ваша опікунка/Ваш опікун?
Також вона має супроводжувати Вас під час розмов з Центром зайнятості, бо Ви самостійно не можете приймати рішення (навчатись чи не навчатись в школі і т.і.), бо Ви є неповноілітньою людиною.
Не навчатися в школі Ви не можете: це обов'язок - ходити до школи. За цим обов'язком має стежити опікунка або опікун.
Будь ласка, уточніть Вашу ситуацію з опікункою або опікуном. Це - серйозна справа, що Ви не можете отримати інформацію від людини, яка повинна Вам її надати та направити.
Чекаю на уточнення!
Міла
Опікун є, ви не зрозуміли що я написав, я мав веду шо куратор з джоб центра конкретно мені не відповів по поводу школи. Дякую за відповіді
@Bemerok088 , добре!
Так а що Вам каже спочатку опікун? Ви йому ставили Ваші запитання? Бо опікун є Вашим представником у всіх Ваших справах: також у розмовах з Центром зайнятості щодо мовних курсів, а також щодо відвідування школи.
Міла
Опікун говорить роби як хочеш вона не проти щоб я не пішов в школу а пішов на мовні курси, говорив з мамою (вона в укр) вона говорить роби як душа підсказує.
Доброго ранку, @Bemerok088 !
У Німеччині діти віком від шести (у деяких землях - від семи) років повинні відвідувати школу. Це означає, що починаючи з цього віку дитина повинна ходити до школи. Усі діти та підлітки відвідують навчальні заклади в Німеччині протягом, як мінімум, дев'яти років.
Це ж правило поширюється на дітей та підлітків-біженців віком від шести років. У більшості випадків майже відразу ж після прибуття до Німеччини вони також зобов'язані відвідувати школу.
У кожній землі існують свої правила з цього приводу. Для отримання додаткової інформації дивіться розділ про Вашу федеральну землю на сторінці Шкільна освіта в Німеччині | Handbook Germany : Together.
Важливо: Батькам або опікункам/опікунам, які не подбали про те, щоб їхня дитина або опікувана/опікуваний ходила/ходив до школи, доведеться заплатити великий грошовий штраф.
Це означає, що поки Ви - неповнолітній, Ви не можете робити як Вам або Вашій мамі в Україні "по душі", а маєте жити згідно законів Федеративної Республіки Німеччина.
Ось за цим посиланням ➽️ Schulpflicht - Definition und Bedeutung Ви можете прочитати наступне:
Können Asylsuchende und Flüchtlinge der Schulpflicht unterliegen?
Ja, auch für Asylsuchende und Flüchtlinge gilt in der Regel die Schulpflicht. Dies soll deren Integration fördern und ihnen gleichberechtigten Zugang zu Bildung ermöglichen. Allerdings können in Einzelfällen besondere Regelungen gelten, zum Beispiel wenn es Sprachbarrieren oder kulturelle Unterschiede gibt, die eine sofortige Aufnahme in eine reguläre Schule erschweren. In solchen Fällen kann zunächst der Besuch von Integrations- oder Sprachkursen erforderlich sein, bevor die Kinder und Jugendlichen in eine reguläre Schule aufgenommen werden.
Чи підлягають шукачки/шукачі притулку та біженки/біженці обов'язку ходити до школи?
Так, шукачки/шукачі притулку та біженки/біженці, як правило, зобов'язані відвідувати школу. Це має на меті сприяти їхній інтеграції та надати їм рівний доступ до освіти. Однак в окремих випадках можуть застосовуватися спеціальні правила, наприклад, якщо існують мовні бар'єри або культурні відмінності, які ускладнюють негайний вступ до звичайної школи. У таких випадках може знадобитися відвідування інтеграційних або мовних курсів до того, як діти та молодь будуть прийняті до звичайної школи.
Це означає, що таке рішення може бути прийнято, але не Вами самостійно як неповнолітньою особою, ані Вашою мамою, яка знаходиться в Україні, ані самовільно Вашим опікуном. Це рішення має бути розглянуто у присутності Вас, Вашого опікуна, Відомства у справах молоді ("Jugendamt"), який Вам призначив опікуна, після розмов та аналізу усіх обставин, чому Ви не можете відвідувати школу, а маєте спочатку піти до інтеграційних або мовних курсів.
Міла
Доброго дня, @Bemerok088 !
Скажіть, будь ласка, Ви знаходитеся в Німеччині по тимчасовому захисту згідно §24?
Чи отримуєте Ви соціальну допомогу від Центру зайнятості?
Якщо так, то Центр зайнятості надає змогу вивчати німецьку мову до певного рівня безкоштовно.
Чи зверталися Ви вже з цим питанням до відповідального за Вас Центру зайнятості?
Чекаю на уточнення!
Міла