Навчання за межамы Германії на параграфу 24.
Мій син навчаєтся у Польші в технікумі. Якщо він отримає параграф 24 він може продовжити навчяння?
Мій син навчаєтся у Польші в технікумі. Якщо він отримає параграф 24 він може продовжити навчяння?
Доброго дня, @Vadym89 !
Ні.
Якщо Ваш син навчається в Польші в технікумі, то в нього є посвідка на перебування Польщі, яка надає йому це саме право навчатися в навчальному закладі на території Польщі.
Як і зазначила моя колежанка @Ketrin_Volontir , §24 надає захист від воєнних дій на території Німеччини, а не можливість навчатися в технікумі на території Польщі.
І навпаки: З посвідкою на перебування з метою навчання в Польщі (якщо така посвідка - у Вашого сина) Ваш син не може проживати на території Німеччини або подавати одночасно документи на отримання ще однієї посвідки на перебування іншої країни ЄС. Він може знаходитися на території Німеччини як турист протягом певного часу.
Міла
Дякую.
Добрий день @Vadym89
§24 дає право на проживання, навчання, роботу і т.і. на території Німеччини. Щоб працювати, навчатись і т.і. у Польщі або іншій країні, потрібно отримувати дозвіл саме у цій країні.
Але найкраще вам запитати у міграційних консультантів у Польщі.
Ketrin