Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Артем5847

Опікунство

Я не маю родичів з якими міг би поїхати до Германію, як біженець. Коли мені виповниться 16, я зможу приїхати до Німеччини та зробити своїм опікуном мого друга, якому 19 та він теж біженець? Тоді що мені потрібно робити коли я все-таки ж приїду?

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго ранку, @Артем5847 !

Чи зможе Ваш повнолітній друг бути Вашим опікуном будуть вирішувати відповідальні органи, а саме Відомство у справах молоді ("Jugendamt").

Неповнолітні біженки/біженці без супроводу дорослих ("UmF" або "umF") мають право на захист і пільги (житло, опіку, охорону здоров’я, шкільні місця, мовні курси тощо) відповідно до Закону про охорону дитинства та молоді. 

Ваш повнолітній друг повинен звернутися до місцевого Відомства у справах молоді з проханням видати йому довіреність на опікунство. Його можливість стати Вашим опікуном буде перевірена службою у справах неповнолітніх та йому буде надано інформацію, як виглядає процес далі та чи зможе він взяти опіку над Вами.

Я також додаю інформаційну листівку для Вас від "BumF" з інформацією для неповнолітніх біженок та біженців з України. Будь ласка, перешліть її також Вашому другу перед його візитом до Відомства у справах молоді.

Бажаю Вам спокійних вихідних!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)