Перейти до вмісту
Tulpe1212
Податки

оподаткування

Вітаю, планую відкрити онлайн рахунок в банку перед початком роботи, з метою отримання зарплати в Німеччинні. Є пункт, де потрібно вказати податковий номер, там запитується, чи є я податковим резидентом не лише Німеччини або маю необмежене податкове зобов^язання, вказати країну та TIN. 

Питання полягає в тому чи потрібно вказувати TIN банку, я так розумію це ІПН, якщо в Україні є нерухоме майно або рухоме та оплачується податок тільки на майно, бо є власником ( квартира, наприклад).

Оскільки читала, що податкове резиденство для фіз. осіб це постійне проживання. Тобто чи є фіз. особа податковим резидентом в обох країнах i має необмежене податкове зобов^язання,, якщо вона проживає на території Німеччини постійно теж оплачуватиме податки, але має майно в Україні та оплачує податок тільки на майно i в Україні?

Чи потрібно щось додатково оформлювати, чи подавати інфо кудись, якщо фіз особа проживає на території Німеччини постійно, але має майно в Україні та оплачує податок, оскільки читала що є угода між Україною і Федеративною Республікою Німеччина про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доход і майно.

Але не зовсім зрозуміло в угоді що саме потрібно робити. 

Чи правильно я розумію, що в даному випадку ТIN вказувати не треба, оскільки немає доходу в Україні, а є лише власність.

Дякую За зворотній зв'язок

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Вітаю, @Tulpe1212 !

Ми - не податкові радниці та радники, а здійснюємо первинні безкоштовні консультації на загальнопоширені теми у Німеччині (наприклад, якщо брати тему податків, то що таке податки, які є види податків у Німеччині, як вони приблизно розраховуються і таке інше).

Податкові консультації у Німеччині - небезкоштовні саме через складність, заплутаність та рутинність цієї тематики, тому у цьому випадку треба звертатися до спеціалісток та спеціалістів.

Я можу надати Вам контакти російськомовної консультантки щодо подвійного оподаткування, семінар якої я нещодавно відвідувала. Вона проводила воркшоп з питань оподаткування у Німеччині для самозайнятих осіб "Базові знання та ключові фактори для успішного започаткування бізнесу в Німеччині"(вона говорить російською, німецькою та письмово - англійською). Я не думаю, що вона розбирається в питаннях оподаткування України, бо вона сама - не з України, проте, можливо, вона зможе надати компетентну загальну інформацію щодо подвійного оподаткування загалом та, можливо, в неї також є свої контакти, які займаються оподаткуванням в Україні, бо все-таки вона є ближчою до такої складної теми аніж ми.

Експертиню та бізнес-тренерку звати Анна Лєонєнко. Ось її веб-сторінка: Цели и ценности. Не дивуйтеся, коли побачите там інші теми. Моя колежанка Свєта та я відвідували її семінар в Берліні для українок та українців з тимчасовим захистом згідно §24. Також на сторінці Ви знайдете її контакт у "Facebook" та "WhatsApp" та її електронну адресу для першої безкоштовної консультації. "Telegram" Анни: @Anna_Leonenko_ProGranty.

Її "Instagram" я надіслала Вам у приватному повідомленні.

Також Ви можете написати сюди (там працює податковий консультант Сергій Ніколайчук, послуги - небезоплатні). Можливо, Вам буде цікавий запис онлайн-семінару від нього щодо податків у Німеччині, який проводили наші нетворкінг-партнери: "Податкова система в Німеччині: загальний огляд та найпоширеніші запитання":

Proton Steuerberatungsgesellschaft mbh
Storkower Str. 113
10407 Berlin
https://proton-tax.crio-server.com/ua/
Е-Mail: info@proton.tax
Tel.: +493020097170

Міла 

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)