Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Solomka

Отримання 24 параграфу

Вітаю! Написала в міграційну службу м.Регенсбург з метою дізнатися на якому етапі розгляду моя справа( на отримання параграфу 24), оскільки вже пройшло 4 місяці після реєстрації та отримання Fiktionsbescheinigung.  На що отримала відповідь, що місто дозволів за цим параграфом не видає. Ви маєте право перебувати на території Німеччини згідно Fiktionsbescheinigung. 

Підкажіть, така ж ситуація в інших містах? Порадьте, як діяти.

7 коментарі

Відповіді (7)

Profile Picture
Community_Manager

Привіт, дякую що звернулися.
 Мені шкода чути, що міграційна служба в Регенсбурзі не видає пластиковий дозвіл на проживання. На жаль, це може зайняти багато часу.
Можливо хтось інший у форумі має більше інформації або вже мав подібний досвід?Загалом, ви повинні отримати пластикову картку, якщо виконуєте всі вимоги. Я б рекомендувала вам звернутися до центру міграційного консультування в Регенсбурзі, щоб вони разом із вами перевірили, в чому може бути проблема. Якщо буде потрібно, вони також можуть допомогти вам знайти адвоката.Консультація буде безкоштовною, проте за послуги адвоката потрібна оплата. 
Ви можете знайти відповідний консультаційний центр, якщо введете свій поштовий індекс за цим посиланням:  https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

Сподіваюся, ви незабаром отримаєте дозвіл на проживання. Будь ласка, дайте знати, якщо у вас виникнуть додаткові запитання.
З найкращими побажаннями!

Відповісти
Solomka
  • Ми отримали листа з таким текстом 

• aufgrund geltender Anweisungen werden durch das Amt für Integration und Migration der Stadt Regensburg keine Aufenthaltstitel auf Grundlage des §24 AufenthG ausgestellt.
  • Für den sicheren Aufenthalt in Deutschland, Arbeitsaufnahme oder den Bezug von Sozialleistungen ist eine gültige Fiktionsbescheinigung ausreichend.
  • Я розумію, що проблема не в нас конкретно, а міграційна служба не видає нікому
Відповісти
Solomka

Знаю , що в інших містах люди отримують на даний момент параграф 24. Це особливість міста Регенсбург чи в чому проблема?

Відповісти
Profile Picture
Community_Manager

@Solomka , Дякую за подальшу інформацію.
 Наскільки мені відомо, §24 видається і в інших містах. Я б настійно рекомендувала вам звернутися до безкоштовного міграційного консультаційного центру у вашому місті. Вони знають деталі роботи відомств в Регенсбурзі. Ви вже зв'язалися з ними?

Можливо, інші користувачі форуму також можуть поділитися своїм досвідом у своїх містах.
З найкращими побажаннями

Відповісти
Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка
Оновлено:

Вітаю, @Solomka !

Отримали відповідь від нашої адвокатки про те, що коли мова йде про видачу посвідки на перебування в перший раз, це - дивно, тому що насправді вони все ще видаються, або, принаймні, повинні видаватися. 

Ось що пише на своєму сайті Відомство у справах іноземців міста Регенсбурга: 
„Das bedeutet: Die bestehenden Aufenthaltserlaubnisse bleiben automatisch bis zum 4. März 2026 gültig. Es wird keine neue Erlaubnis ausgestellt. Eine Vorsprache bei der Ausländerbehörde ist nicht notwendig.“
Однак це стосується лише тих людей, які вже мають дозвіл на проживання відповідно до § 24. 

У фіктивній посвідці на перебування немає нічого поганого, якщо там написано, що відповідне Відомство у справах іноземців більше не видає посвідки на проживання відповідно до § 24.

Ми рекомендуємо звернутися до Баварської ради у справах біженців ("Bayerischer Flüchtlingsrat"). Оскільки їхні офіси є лише в Нюрнберзі та Мюнхені, Ви можете зв'язатися з ними електронною поштою: kontakt@fluechtlingsrat-bayern.de.

Бажаю Вам гарних вихідних!

Міла

Відповісти
Solomka

Дякую за відповідь. Ні, фіктивній посвідці не написано такого. Отримавши лише фікціон,ми не маємо права виїзду в Україну і можливості змінити в майбутньому параграф на інший, робочий, наприклад , оскільки фактично не маємо 24 параграфу зараз.

Я зверталася у консультаційний відділ з питань мігрантів в місті, де підтвердили інформацію, яку я отримала в міграційній службі про те, що посвідок на проживання за 24 параграфом м.Регенсбург не видає.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

@Solomka , вітаю!

Будь ласка, зверніться за контактом, яка надала наша адвокатка.

Можливо, у Вашому випадку не залишається нічого іншого аніж відкріплятися від Регенбургу та їхати до іншої федеральної землі/іншого міста/мініціпалітету, які є ще відкритими на прийом біженок та біженців з України, де людям надають тимчасовий захист згідно §24.

Але для цього Вам потрібна консультація від відповідних компетентних органів на місцях.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • project by hbg
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)