Отримання параграфа 24
Доброго дня.
Хочу запитати у вас щодо параграфу 24.
Я коли приїхав до Німеччини я отримував документи протягом 3-ох місяців і вже все було на руках і все було добре.
До мене приїхала дівчина та також подала документи на оформлення документів параграфу 24,ми маємо вже постійну роботу в Німеччині а вона з документів має тільки зелений тимчасовий паспорт на три місяці,коли вона отримувала ций документ їй повідомили що на платистик потрібно чекати від 4 до 6 неділь після отримання зеленого тимчасового паспорту а вона чекає вже більше двох місяців і в міграційній службі нічого не повідомляють тільки завжди кажуть що ще не готовий і не можуть сказати коли приблизно буде термін на отримання пластика. Що в таких випадках робити? І в самій міграційній службі не хочуть розмовляти англійською мовою і навіть перекладачем тільки повідомили що німецькою і все а ми не можемо піти разом до школи німецької мови бо потрібен ций пластик.

Доброго ранку, @Volodymyr2712 !
Дякую, що Ви перенесли Ваше запитання сюди.
Що таке "зелений тимчасовий паспорт на три місяці"? Будь ласка, напишіть коректну назву німецькою з відповідними абзацами, щоб я могла зрозуміти, про який офіційний документ йдеться. Все про документ стоїть завжди на самому документі.
Якщо у Відомстві у справах іноземців кажуть чекати, то Ви маєте чекати. Це означає, що на даний момент заявок на всі можливі види на проживання настільки багато, що відомство не справляється.
Також у Вас завжди є можливість звернутися до соціального суду або ж до міграційних адвокатів та адвокаток. Невідомо, наскільки це пришвидшить справу, але Ви маєте таку можливість та право. Дайте знати, чи маю я Вам написати про кроки звернення до Соціального суду з позовом про бездіяльність.
Розумію, бо це - німецьке відомство. Вони не мають розмовляти англійською. Ви можете знайти перекладача, який перекладає з та на німецьку.
Ви також можете пояснити мовній школі Ваші обставини, бо тимчасовий захист видається у різні строки: буває через кілька тижнів; я знаю людей, які отримали його через рік. Тож, Ви можете попросити школу про початок занять навіть за цих обставин, надати всі документи, які є у Вас на даний момент та сказати, що Ви "донесете" посвідку на перебування, як тільки Ваша дівчина її отримає. Це - як можливий варіант, якщо у школі з розумінням поставляться до Вас. Якщо ж школа не дозволяє так, то Вам потрібно або чекати посвідку на перебування, або ж шукати інші мовні школи, які погодяться прийняти Вашу дівчину з такими документами, які у неї є наразі.
Бажаю Вам гарного початку тижня!
Міла