Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Volodymyr2712

Отримання параграфа 24

Доброго дня.

Хочу запитати у вас щодо параграфу 24.

Я коли приїхав до Німеччини я отримував документи протягом 3-ох місяців і вже все було на руках і все було добре.

До мене приїхала дівчина та також подала документи на оформлення документів параграфу 24,ми маємо вже постійну роботу в Німеччині а вона з документів має тільки зелений тимчасовий паспорт на три місяці,коли вона отримувала ций документ їй повідомили що на платистик потрібно чекати від 4 до 6 неділь після отримання зеленого тимчасового паспорту  а вона чекає вже більше двох місяців і в міграційній службі нічого не повідомляють тільки завжди кажуть що ще не готовий і не можуть сказати коли приблизно буде термін на отримання пластика. Що в таких випадках робити? І в самій міграційній службі не хочуть розмовляти англійською мовою і навіть перекладачем тільки повідомили що німецькою і все а ми не можемо піти разом до школи німецької мови бо потрібен ций пластик.

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Доброго ранку, @Volodymyr2712 !

Дякую, що Ви перенесли Ваше запитання сюди.

Що таке "зелений тимчасовий паспорт на три місяці"? Будь ласка, напишіть коректну назву німецькою з відповідними абзацами, щоб я могла зрозуміти, про який офіційний документ йдеться. Все про документ стоїть завжди на самому документі.

Якщо у Відомстві у справах іноземців кажуть чекати, то Ви маєте чекати. Це означає, що на даний момент заявок на всі можливі види на проживання настільки багато, що відомство не справляється.

Також у Вас завжди є можливість звернутися до соціального суду або ж до міграційних адвокатів та адвокаток. Невідомо, наскільки це пришвидшить справу, але Ви маєте таку можливість та право. Дайте знати, чи маю я Вам написати про кроки звернення до Соціального суду з позовом про бездіяльність.

І в самій міграційній службі не хочуть розмовляти англійською мовою і навіть перекладачем тільки повідомили що німецькою

Розумію, бо це - німецьке відомство. Вони не мають розмовляти англійською. Ви можете знайти перекладача, який перекладає з та на німецьку.

а ми не можемо піти разом до школи німецької мови бо потрібен ций пластик.

Ви також можете пояснити мовній школі Ваші обставини, бо тимчасовий захист видається у різні строки: буває через кілька тижнів;  я знаю людей, які отримали його через рік. Тож, Ви можете попросити школу про початок занять навіть за цих обставин, надати всі документи, які є у Вас на даний момент та сказати, що Ви "донесете" посвідку на перебування, як тільки Ваша дівчина її отримає. Це - як можливий варіант, якщо у школі з розумінням поставляться до Вас. Якщо ж школа не дозволяє так, то Вам потрібно або чекати посвідку на перебування, або ж шукати інші мовні школи, які погодяться прийняти Вашу дівчину з такими документами, які у неї є наразі.

Бажаю Вам гарного початку тижня!

Міла

Відповісти
Volodymyr2712

Дякую,я вас зрозумів.

Я напишу ще один пост буду вдячний якщо ви дасте мені відповідь.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

@Volodymyr2712 , так, будь ласка.

Міла

Відповісти
Profile Picture
Iva_volunteer

@Volodymyr2712 , доброго дня.

Розумію ваше занепокоєння і розчарування ситуацією. Це поширена проблема: тривале очікування пластикової картки дозволу на проживання (eAT - elektronischer Aufenthaltstitel) та проблеми з комунікацією в Ausländerbehörde.

Очікування навіть довше 2 місяців після отримання Fiktionsbescheinigung (тимчасового "зеленого" документа), на жаль, є нормою в багатьох містах Німеччини. Терміни 4-6 тижнів часто виявляються неактуальними через перевантаженість міграційних служб.

Ось ще кілька кроків, які ви можете зробити, щоб прискорити процес та вирішити проблему з комунікацією, особливо з огляду на необхідність відвідування курсів німецької мови:

1. Письмовий запит (Sachstandsanfrage): Замість телефонних дзвінків або особистих візитів, надішліть письмовий запит про стан розгляду справи (Sachstandsanfrage) цінним листом з повідомленням про вручення (Einschreiben mit Rückschein). У листі вкажіть прізвище, ім'я вашої дівчини, дату народження, номер справи (Aktenzeichen, якщо є, або номер, вказаний на Fiktionsbescheinigung). Поясніть, що їй потрібен пластик для запису на інтеграційні курси.

Письмовий запит вимагає офіційної відповіді та фіксує ваше звернення. Це може "підштовхнути" справу.

Зайдіть на будь-яке відділення Deutsche Post 👇🏻
 Коли ви надсилаєте лист на пошті (Deutsche Post), ви просите послугу "Einschreiben mit Rückschein".

*Вам дадуть спеціальний бланк (жовтого кольору), на якому ви зазначаєте адресу відправника та одержувача. Цей бланк прикріплюється до листа.

*Коли лист буде доставлено одержувачу, він або уповноважена особа мають особисто підписати отримання.

*Підписаний бланк (Rückschein) повертається вам поштою як підтвердження вручення. Це може зайняти кілька днів або навіть тиждень після доставки листа.Ви також отримаєте номер для відстеження (Sendungsnummer), за яким можна відслідковувати статус листа онлайн на сайті Deutsche Post.

Це надасть вам юридично значуще підтвердження того, що ваш запит був доставлений і отриманий відомством. Це важливо, щоб привернути увагу до вашого випадку & якщо в майбутньому виникнуть суперечки щодо строків чи факту звернення.

*Відправляйте на офіційну адресу Ausländerbehörde, яку ви можете знайти на їхньому сайті або в Google Maps.

*Збережіть копію листа і квитанцію про відправлення з пошти, а потім і сам Rückschein, коли він повернеться.

*Електронна пошта + нові дані.  Надішліть у Ausländerbehörde повторно листа, додавши всі необхідні дані та сповістіть про надісланий лист (Einschreiben mit Rückschein), додайте фото квитанції про його оплату ( у форматі ПДФ). Або ж і повідомлення про вречення. 

2.Запис на інтеграційні курси без пластику 👇🏻

Це ключовий момент. Не завжди потрібен сам пластик, щоб розпочати інтеграційний курс. 
Стверджую за власним досвідом. 

* Fiktionsbescheinigung достатньо для запису на інтеграційні курси (Integrationskurs).  У більшості випадків достатньо мати Fiktionsbescheinigung та Berechtigungsschein (документ-дозвіл на проходження курсу, який видає Ausländerbehörde або BAMF).

* Знайдіть КІЛЬКА мовних шкіл (Volkshochschule, інші приватні провайдери), які пропонують інтеграційні курси у вашому місті.

* Зверніться до них, поясніть ситуацію: «У мене є Fiktionsbescheinigung та Berechtigungsschein (або я очікую на нього), але пластикової картки поки немає. Чи можу я записатися на курс?».

Дуже часто це можливо. Школи розуміють ситуацію з довгим очікуванням і приймають людей з Fiktionsbescheinigung. Вони лише фіксують, що пластик буде надано пізніше.

Пам'ятайте, що ви не одні у цій ситуації. Наполегливість та звернення до різних джерел допомоги (не лише до Ausländerbehörde) значно збільшать шанси на успіх. Головне — діяти. 

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)