Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
ArtemBos

Отримання параграфа 24

Добрий вечір!

Підкажіть будь ласка,я перейшов границю нелегально,з України в Румунію,мені там дали захист,і я його на наступний день відмінив,лист про відмову є.Зараз в Німеччині,подався на параграф 24,який шанс на відмову ?

На цей період поки я проживаю в тегелі,і оформлюю документи,чи згорають 90 днів безвізу?

І якщо буде відмова в якій країні можно взяти захист.

Печатки про перетин кордону в паспорті Румунія>Сербія>Сербія>Румунія 

Дякую за відповідь !

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
VnD-Ukraine

Добрий вечір! Дане питання варто розділити на кілька "підпитань"

1. Шанс на відмову: Наразі справді діє "правило", що коли людина вже мала тимчасовий захист у іншій країні ЄС, може бути відмова у наданні повторного тимчасового захисту у іншій країні ЄС (у нашому випадку Німеччина). На жаль, я не можу знати, які шанси цієї відмови, проте можу порадити підготуватися до можливих питань зі сторони німецьких міграційних органів власне щодо вашого переїзду до Німеччини і відмови від статусу захисту Румунії. Звісно документ про відмову від тимчасового захисту Румунії зберігайте, і за вимоги покажіть їх німецьким міграційним органам.

Оскільки Ви вже подалися на 24 параграф, варто все ж очікувати їх рішення.

2. Тегель: поки Ваші документи "в обробці" і Ви перебуваєте на території Тегелю - Ви легально перебуваєте на території Німеччини, навіть якби процес тривав більше, ніж 90 днів. 

3. У випадку відмови у 24 параграфі: на жаль, я не можу знати відповіді міграційних служб інших країн ЄС, Ви теоретично все ще можете звернутися за тимчасовим захистом до будь-якої іншої країни ЄС, навіть ще раз до Румунії. 

4. Я також рекомендую Вам проконсультуватися щодо Вашої ситуації із міграційними консультантами MBE на території безпосередньо Тегелю, або ж самостійно звернутися у найближчий консультаційний пункт.

Наприклад, Migrationsberatung für erwachsene Zugewanderte (MBE)
Paul Gerhardt Stift Soziales gGmbH
Müllerstr. 56-58 Zukunftshaus Wedding/13349 Berlin
Tel. 0173 5837525
E-Mail: mbe@pgssoziales.de

З повагою,
Вікторія 
Консультантка проєкту "Обізнаний та готовий до Німеччини"

Відповісти
ArtemBos

Дякую,за відповідь!

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)