Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Olha.olha$$$$$

Отримання робочої візи по параграфу 19c (3)

Вітаю, цікавлять наступні питання: 

1. які документи необхідно подавати для отримання робочої візи по параграфу 19с (3)?

2. Маю строковий договір на неповний робочий день, який після випробувального строку листом роботодавця було перетворено на повний робочий день. Строк договору закінчується, листом роботодавець повідомив, що мій строковий договір перетворено на безстроковий. Чи достатньо для міграційної служби цих листів роботодавця, чи вважаються вони безстроковим трудовим договором?

Дякую за відповідь

3 коментарі

Відповіді (3)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Вітаю, @Olha.olha$$$$$ !

1. Список документів Вам треба подивитися безпосередньо на веб-сторінці відповідального за Вас Відомства у справах іноземців або ж запитати його. У нас цього списку у вільному доступі немає.

Можу надати Вам список документів на §19c Abs.2, для приблизної орієнтації:

Щоб вважатися особою з "особливими практичними професійними навичками" (згідно з § 19c абз. 2 AufenthG), Ви повинні виконати наступні вимоги:

• Ви пройшли професійне навчання за кордоном, яке тривало щонайменше два роки та визнане там, або маєте вищу освіту. Ці кваліфікації не обов'язково повинні бути визнані в Німеччині. 

Зверніть увагу: "ZAB" (Центральне бюро з іноземних дипломів) має підтвердити в рамках "Довідки про професійну кваліфікацію" або оцінки диплома, що Ваша кваліфікація визнається в країні походження. Ви повинні подати цю заявку самостійно. Для ІТ-фахівців/фахівчинь вимога щодо формальної кваліфікації за кордоном не застосовується.

• Ви повинні виконувати кваліфіковану роботу. Це означає, що для цієї роботи зазвичай вимагається щонайменше дворічне професійне навчання або вища освіта.
  • Ви повинні мати щонайменше дворічний досвід кваліфікованої роботи протягом останніх п'яти років.
  • Ви повинні мати мінімальний дохід у розмірі 3.398 євро брутто на місяць або 40.770 євро брутто на рік. Винятки застосовуються для підприємств, які дотримуються тарифних угод.
  • Якщо Вам - більше 44 років, і Ви вперше подаєте заяву на зміну шляху відповідно до § 19c абз. 2, зазвичай Вам потрібно мати мінімальний дохід у розмірі 4.152,50 євро брутто на місяць або 49.830 євро брутто на рік. Винятки - можливі.
Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Olha.olha$$$$$ ,

2. Маю строковий договір на неповний робочий день, який після випробувального строку листом роботодавця було перетворено на повний робочий день. Строк договору закінчується, листом роботодавець повідомив, що мій строковий договір перетворено на безстроковий. Чи достатньо для міграційної служби цих листів роботодавця, чи вважаються вони безстроковим трудовим договором?

Якщо є така можливість, я б порекомендувала Вам оформити трудовий договір належним чином з чітко прописаними зобов'язаннями, правами та умовами (про які я Вам написала під Вашим іншим запитанням). Належне оформлення трудових відносин не викличе питань з боку Відомства у справах іноземців.

Міла

Відповісти
Olha.olha$$$$$

Дякую за відповідь 

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)