Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Viktor1285

Параграф 19

Доброго дня!

Мене звати Віктор. Я звертаюся до вас з проханням про інформаційну підтримку.

Я вже третій рік офіційно працюю в Німеччині у будівельній фірмі. Нещодавно отримав безстроковий контракт (unbefristeter Arbeitsvertrag). Також маю мотиваційний лист від свого роботодавця, в якому він високо оцінює мою працю та зазначає, що я дуже сумлінний працівник. У мене немає професійної освіти чи дипломів, але я маю великий практичний досвід у будівництві. Освіта — повна загальна середня, закінчена в Україні.

Раніше я вже подавав документи на отримання дозволу на перебування за §19 AufenthG, але мені було відмовлено. Підозрюю, що причиною могло бути те, що у старому мотиваційному листі мій роботодавець вказав мене як помічника будівельника, а не як повноцінного фахівця.

Нещодавно я вдруге складав мовний іспит Deutsch-Test für Zuwanderer. У розділі “говоріння” я отримав результат на рівні B1, але загальний результат, на жаль, на рівні A2.

З урахуванням нового контракту, мотиваційного листа і часткового досягнення рівня B1, я хотів би запитати, чи можу я знову подати заяву на §19, і чи є у мене шанс на його отримання?

Щиро дякую за вашу допомогу та відповідь!

З повагою,

Віктор

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, Віктор!

Отримала Ваше повідомлення: не хвилюйтеся, повернуся до Вас у п'ятницю, якщо сьогодні не встигну написати все.

Якщо дуже швидко: Менті здається, що старий мотиваційний лист з формулюванням "помічник" - то є проблема, чому Вам не видали посвідку на перебування у перший раз.

У новому мотиваційному листі Вас треба описати як висококваліфікованого спеціаліста, бо саме таких потребує Німеччина. Кваліфікаційнаа робота означає діяльність, для якої по міркам Німеччини потрібно пройти мінімум 2 роки професійної освіти ("Ausbildung") або ж навчання в університеті ("Studium"). Я підозрюю, що Відомство у справах іноземців розцінило "помічника" не як кваліфікованого спеціаліста, бо для посади "помічник" не потрібно обов'язково навчатися: тобто, діяльність вважається некваліфікованою.

Також значну роль грає рівень Вашої зарплатні.

Ваше знання мови при отримання посвідки на перебування з метою робочої діяльності поки що не грає такої ролі, як то при отриманні постійної посвідки на проживання або громадянства Німеччини.

Міла

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, Віктор!

Повертаюся до Вашого запитання.

Ще раз маю нагадати Вам приблизні вимоги до отримання посвідки на перебування згідно §19c. Точний список документів Вам треба подивитися безпосередньо на веб-сторінці відповідального за Вас Відомства у справах іноземців або ж запитати його. У нас цього списку у вільному доступі немає.

Можу надати Вам список документів на §19c Abs.2, для приблизної орієнтації:

Щоб вважатися особою з "особливими практичними професійними навичками" (згідно з § 19c абз. 2 AufenthG), Ви повинні виконати наступні вимоги:

• Ви пройшли професійне навчання за кордоном, яке тривало щонайменше два роки та визнане там, або маєте вищу освіту. Ці кваліфікації не обов'язково повинні бути визнані в Німеччині;

Зверніть увагу: "ZAB" (Центральне бюро з іноземних дипломів) має підтвердити в рамках "Довідки про професійну кваліфікацію" або оцінки диплома, що Ваша кваліфікація визнається в країні походження. Ви повинні подати цю заявку самостійно.

• Ви повинні виконувати кваліфіковану роботу. Це означає, що для цієї роботи зазвичай вимагається щонайменше дворічне професійне навчання або вища освіта: Діяльність "помічниця або помічник" не вважаються кваліфікованою роботою. Ваш працедавець має змінити опис Вашої діяльності у своїх документах і в мотиваційному листі;
  • Ви повинні мати щонайменше дворічний досвід кваліфікованої роботи протягом останніх п'яти років;
  • Ви повинні мати мінімальний дохід у розмірі 3.398 євро брутто на місяць або 40.770 євро брутто на рік. Винятки застосовуються для підприємств, які дотримуються тарифних угод.

Також Ви можете наступного разу напряму запитати відповідальне за Вас Відомство у справах іноземців, у чому є причина відмови. Можливо, працівниці/працівники відомства можуть підказати, у якому напрямку Вам потрібно рухатися, щоб отримати бажану посвідку на перебування.

Рівень Вашої мови поки не грає визначної ролі.

Авжеж, якщо Ви покращите усе вищезазначене, Ви можете ще раз подати документи на отримання посвідки на перебування згідно §19c.

Не можу сказати, чи отримаєте Ви цю посвідку на перебування, бо це визначає виключно відповідальне за Вас Відомство у справах іноземців.

Бажаю Вам успіхів!

З повагою,

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)