Параграф 19
Доброго дня!
Мене звати Віктор. Я звертаюся до вас з проханням про інформаційну підтримку.
Я вже третій рік офіційно працюю в Німеччині у будівельній фірмі. Нещодавно отримав безстроковий контракт (unbefristeter Arbeitsvertrag). Також маю мотиваційний лист від свого роботодавця, в якому він високо оцінює мою працю та зазначає, що я дуже сумлінний працівник. У мене немає професійної освіти чи дипломів, але я маю великий практичний досвід у будівництві. Освіта — повна загальна середня, закінчена в Україні.
Раніше я вже подавав документи на отримання дозволу на перебування за §19 AufenthG, але мені було відмовлено. Підозрюю, що причиною могло бути те, що у старому мотиваційному листі мій роботодавець вказав мене як помічника будівельника, а не як повноцінного фахівця.
Нещодавно я вдруге складав мовний іспит Deutsch-Test für Zuwanderer. У розділі “говоріння” я отримав результат на рівні B1, але загальний результат, на жаль, на рівні A2.
З урахуванням нового контракту, мотиваційного листа і часткового досягнення рівня B1, я хотів би запитати, чи можу я знову подати заяву на §19, і чи є у мене шанс на його отримання?
Щиро дякую за вашу допомогу та відповідь!
З повагою,
Віктор
Доброго дня, Віктор!
Отримала Ваше повідомлення: не хвилюйтеся, повернуся до Вас у п'ятницю, якщо сьогодні не встигну написати все.
Якщо дуже швидко: Менті здається, що старий мотиваційний лист з формулюванням "помічник" - то є проблема, чому Вам не видали посвідку на перебування у перший раз.
У новому мотиваційному листі Вас треба описати як висококваліфікованого спеціаліста, бо саме таких потребує Німеччина. Кваліфікаційнаа робота означає діяльність, для якої по міркам Німеччини потрібно пройти мінімум 2 роки професійної освіти ("Ausbildung") або ж навчання в університеті ("Studium"). Я підозрюю, що Відомство у справах іноземців розцінило "помічника" не як кваліфікованого спеціаліста, бо для посади "помічник" не потрібно обов'язково навчатися: тобто, діяльність вважається некваліфікованою.
Також значну роль грає рівень Вашої зарплатні.
Ваше знання мови при отримання посвідки на перебування з метою робочої діяльності поки що не грає такої ролі, як то при отриманні постійної посвідки на проживання або громадянства Німеччини.
Міла