Параграф 24
Доброго дня,
Я маю запитання щодо подання документів за параграфом 24.
Моя знайома планує вперше приїхати до Німеччини та подати документи для отримання тимчасового захисту.
- Чи потрібно для первинної реєстрації приїздити саме до Берліна (а саме до центру в Тегелі), чи вона може звернутися до центру прийому або реєстрації поблизу мого місця проживання (щоб я могла допомогти з перекладом тощо)?
- Чи могли б ви підказати, де можна знайти актуальну інформацію про те, які федеральні землі Німеччини наразі ще приймають українців?
- Якщо земля, у якій я проживаю, все ще приймає українців, який є шанс або порядок дій, щоб моя знайома отримала розподіл саме до цієї землі?
- Я також читала, що після 4 грудня мають відбутися певні зміни у законодавстві, яке стосується новоприбулих українців. Чи могли б ви, будь ласка, пояснити, які саме зміни передбачаються?
Дякую за відповідью
Доброго ранку, @Lilu85 !
Залежить від того, чи приймає ще Ваша федеральна земля/Ваш мініціпалітет/Ваше місто біженок та біженців з України.
Якщо так, то Ваша знайома може прямувати до цієї федеральної землі, до Центру прийому або реєстрації поблизу Вашого місця проживання. Вона має казати, що у неї вже є знайомі у цій федеральній землі, проте це не буде гарантувати їй розподіл саме до того міста, де знаходитеся Ви, але шанс є.
Якщо ж ні (земля більше не може приймати людей), то Вашій знайомій потрібно їхати в Первинні центри прийому біженок та біженців з України (це може бути Берлін-Тегель або ж будь-який інший Первинний центр прийому, який ще відчинено), де також треба інформувати відповідальні органи там, що у неї є знайомі в Німеччині, щоб її по можливості розподілили до Вас. Один до одного розподіляють родини: дружину та чоловіка, неповнолітніх дітей з батьками, партнерів та партнерок в одностатевих шлюбах. Тож, у Вашому випадку будьть готові до того, що Вашу знайому можуть не розподілити до Вас.