Параграф 24 після Польщі
Отримував песель в 24 році, в 25 отримав укр песель. Пробув в Польщі 3 місяці з укр статусом і виїхав до України. Зараз я пробув тут більше 4 місяців і в мене анулювався укр песель, чи можу я отримати параграф 24? Якщо я впишу в анкеті що не отримував до цього ніякого захисту чи зможу я отримати тоді ?
Вітаю, @Pavlo4 !
Невідомо, чи надасть Вам Німеччина тимчасовий захист згідно §24. Якщо у Вас вже був тимчасовий захист Польщі, прийміть до уваги, що тимчасовий захист надається, як правило, один раз.
13 серпня 2025 року в силу вступило рішення (причепила як додаток) Європейської Ради, в якому йдеться про те, що країни ЄС мають право відмовляти у наданні тимчасового захисту, якщо тимчасовий захист вже було надано в іншій країні (ЄС). Тут Ви маєте вирішувати для себе та брати до уваги всі ризики та шанси повторного тимчасового захисту.
На платформі нам наразі пишуть, що людей, які приїздять до Німеччини після того, як вже мали тимчасовий захист в Німеччині або ж в будь-якій іншій країні, німецькі міграційні органи запитують про причини відмови від наданого тимчасового захисту ( у Вашому випадку - в Польщі), а також про причини бажання отримати тимчасовий захист в Німеччині, якщо він вже був наданий у свій час в іншій країні. Тож, рекомендую підготуватися до можливої аргументації щодо запиту повторного тимчасового захисту в Німеччині. Рішення на основі Ваших документів, історії отримання тимчасового захисту, проживання в Україні буде приймати виключно Відомство у справах іноземців, до якого Ви звернетеся.