Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Michael_DE

параграф 24 та робоча віза у Чехії

Доброго дня! 

У мене зараз є німецький тимчасовий захист по 24 параграфу. Нещодавно  я отримав запрошення на роботу у Чехію на 1 рік (як кваліфікований працівник) і займаюся оформленням робочої візи для роботи у Чехії. Чи можу я зберегти захист у Німеччині по 24-параграфу на період мого перебування і роботи у Чехії , з метою повернення у Німеччину після закінчення робочого контракту в Чехії ? Дякую Вам наперед за відповідь. 

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго вечора, @Michael_DE !

Ви не можете мати дві посвідки на перебування двох різних країн одночасно.

Робочу візу у Чехії Вам нададуть тоді, коли у Вас на руках не буде жодної посвідки на перебування жодної іншої країни світу.

Чи можу я зберегти захист у Німеччині по 24-параграфу на період мого перебування і роботи у Чехії , з метою повернення у Німеччину після закінчення робочого контракту в Чехії ?

На жаль, ні, бо тимчасовий захист Німеччини надано для Вашого перебування у Німеччині "під крилом захисту" цієї країни. Перебування і робота у Чехії повністю заперечує меті надання Вам тимчасового захисту в Німеччині.

Крім цього, будь-яка посвідка на перебування автоматично анулюється після більше аніж 6 місяців відсутності людини на території Німеччини.

Тож, Вам потрібно вибрати одну з 2 країн та вибудовувати відповідно до цього Ваш подальший шлях.

Бажаю Вам гарного вечора!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)