Параграф24
Добрий день! У жовтні місяці 2023 року мені запропонували працевлаштуватися водієм-далекобійником у польську фірму з міжнародних перевезень. Коли я приїхав з України (я маю право перетину кордону) до цієї фірми для оформлення трудових відносин, то мені запропонували поїхати до Німеччини та оформити параграф 24 та отримати відповідну пластикову карту. Кілька разів на авто фірми спіробітниця фірми та кілька осіб-водіїв, в тому числі й я, їздили з Польщі до Німеччини, та нарешті, наприкінці листопада 2023 року отримали пластикові карти. Грудень я повністю відпрацював, але мені стало зрозуміло, що фірма, оформлюючи параграф 24 для українських водіїв, намагається таким чином лише уникнути відповідальності за незаконний каботаж. В зв`язку з цим на початку січня 2024 року я розірвав відносини з фірмою. Під час бесіди з персоналом від мене вимагали, щоб я віддав пластикову карту, інакше в мене будуть неприємності. Наскільки законні дії персоналу фірми з оформлення параграфу 24 водіям-українцям та наскільки реальні погрози щодо виникнення неприємностей? Чи може фірма, наприклад, скасувати реєстрацію, та що робити в цьому разі?
Відповіді (6)