Повернутися до огляду
Перехід з 24 на 16а параграф
Доброго дня, таке питання:
Хочу змінити параграф 24 на 16а, вже у процесі навчання, є від ZAB документи про визнання моєї вищої освіти (але я все ж таки хочу отримати німецьку освіту), є сертифікат C1, LiD успішно зданий, працюю також на Minijob, хочу розуміти свої шанси отримати цей параграф, що я втрачаю при переході, хочу розуміти що на мене чекає, чи можуть мені відмовити, я також маю на меті отримати ПМЖ, роблю все від мене залежне. Допоможіть, будь ласка.
Дякую заздалегідь за відповідь!
1 коментарі
Доброго дня, @IloveDE !
Якщо Ви відповідаєте умовам отримання посвідки на перебування згідно §16a та надасте всі необхідні документи, то проблем при переході виникнути не має.
Ось - список вимог та документів від Берліну: Aufenthaltserlaubnis für eine schulische Berufsausbildung beantragen - Dienstleistungen - Service Berlin - Berlin.de. Точний список документів Ви можете знайти безпосередньо на сайті відповідального за Вас Відомства у справах іноземців (можливі відмінності).
Що Ви втрачаєте при переході? Якщо дуже простою мовою, то Ви втратите легке життя без перспектив на майбутнє (це - §24). Професійне навчання ("Ausbildung") - це реальне життя, де Ви матимете вже піклуватися сама про себе як можете, брати відповідальність за власні рішення, що у свою чергу відкриє Вам шлях для перспектив у Німеччині (на ринку праці та для отримання довгосторокових посвідок на перебування), що у свою чергу веде людину до отримання постійної посвідки на перебування, а згодом і громадянства (якщо є таке бажання).
Чи можуть Вам відмовити? Не можу Вам сказати, бо я не буду займатися Вашою справою у Відомстві у справах іноземців. Вам не зможуть відмовити, якщо Ви максимально підготуєте всі документі для подачі на бажану посвідку на перебування та поспілкуєтеся з працівницями/працівниками відомства. Все залежить від Вашої відповідності тим умовам, які прописують німецькі міграційні органи для створення прогнозу щодо перспективності або безперспективності кандидаток та кандидатів на ту чи іншу посвідку на перебування.
Виходячи з Вашого повідомлення я вважаю, що у Вас дуже-дуже високі шанси отримати посвідку на перебування згідно §16а.
Підготуйте все необхідне та просто подайтеся на бажані посвідку на перебування!
Міла