Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
V.Nataliia

Перехід з 24 параграфу на 18b

Доброго дня. Хочу перейти з 24 параграфу на 18b. Не можу знайти актуальну форму заяви на перехід (зустрічаются то для громадянства, то для постійного проживання, то для тих хто звертаеться до посольства, а в моєму маленькому містечку на сайті взагалі не та форма...), а заодно хочу уточнити форму для роботодавйя. І поки читала все на форумі виникло ще питання: Потрібно ще якийсь лист від Агентурфюарбайт? 

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка
Оновлено:

Доброго дня, @V.Nataliia !

Як правило, заяви для переходу з однієї посвідки на перебування на іншу немає. Ви збираєте усі необхідні документи, робите Termin у відповідальному за Вас Відомстві у справах іноземців та йдете на співбесіду.

Дайте, будь ласка, посилання на сайт відповідального за Вас Відомства у справах іноземців. Так як вимоги Відомств у справах іноземців можуть відрізнятися, то я не можу 100-відсотково стверджувати, що у Вашому Відомстві у справах іноземців також не існує такої заяви на перехід. Якщо немає такої форми онлайн, то, можливо, варто звернутися з цим запитом безпосередньо до Відомства у справах іноземців.

Для порівняння - вимоги та бланки документів від Відомства у справах іноземців у Берліні до §18b. Там також є зразок документу, який має заповнити працедавець, який влаштовуватиме Вас на роботу,  - "Erklärung zum Beschäftigungsverhältnis (Stellenbeschreibung)".

І поки читала все на форумі виникло ще питання: Потрібно ще якийсь лист від Агентурфюарбайт? 

Так і ні одночасно: Після того, як Ваш майбутній працедавець заповнить документ, про який йдеться вище, Ви додасте його до Вашого пакету документів. Відомство у справах іноземців надішле необхідні документи (насамперед заповнений документ від працедавця) Агенції з працевлаштування. Якщо Агенція з працевлаштування прийме рішення, що Ви та Ваша майбутня зайнятість відповідаєте всім вимогам, то вона дасть свій дозвіл на видачу посвідки на перебування згідно §18b, і надалі рішення буде вже прийматися відповідальним за Вас Відомством у спрвах іноземців. Саме про це йдеться у 

Zustimmung der Bundesagentur für Arbeit 

Eine Aufenthaltserlaubnis zum Zweck der Beschäftigung kann in der Regel nur erteilt werden, wenn die Bundesagentur für Arbeit zugestimmt hat.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)