Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Anaitat

Перехід з параграфа 24 на інший параграф

Добрий день. Ми родина з України, двоє дорослих і двоє дітей 16 та 11 років. З січня 2023року маємо параграф 24. В Україні олна дитина має статус інваліда дитинства. В Німеччині отримує лікування Гормоном росту. На який параграф можна перейти дитині для подальшого лікування та проживання в Німеччині? Які для цього потрібні умови та документи? Дякую

6 коментарі

Відповіді (6)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Anaitat !

Допоки дитина є неповнолітньою, вона отримає той статус, що і її батьки.

Коли дитина стане повнолітньою, їй треба буде отримувати повноцінну власну посвідку на перебування.

Щодо умов отримання посвідки на перебування для людей з інвалідністю Ви маєте отримати спеціалізовану консультацію.

Багато інформації Ви знайдете щодо цієї теми у наших статтях Люди з інвалідністю у Німеччині | Handbook Germany : Together, а також посилання на організації ("Додаткові посилання" у кінці сторінки), які піклуються або надають безкоштовні консультації людям.

Також Ви можете назвати мені місто та поштову адресу Вашого проживання і я подивлюся для Вас міграційні організації, які зможуть надати безкоштовну консультацію по Вашим детальним запитанням.

Також я можу порекомендувати Вам організацію "MINA - Leben in Vielfalt e.V.", де Ви можете отримати консультацію українською або російською мовами щодо Вашої ситуації: Unser Team – MINA-Leben in Vielfalt e.V. У кінці сторінки Ви знайдете два контакти ("Beratungsangebot für Menschen mit Fluchterfahrung und Behinderung aus der Ukraine").

Міла

Відповісти
Anaitat

Дякую Вам. 

Ми проживаємо в Бад Вільдбад 75323

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Anaitat , на жаль, за цією адресою немає жодної організації.

Будь ласка, назвіть більші міста поруч, куди Ви можете поїхати для отримання консультації.

Міла

Відповісти
Anaitat

Найбільші міста поряд із нами, це Карлсрує та Штутгарт. Дякую

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Anaitat , знайшла організації, які займаються консультацією молоді (від 12 до 27 років):

Карлсруе:

• JMD Karlsruhe: JMD Karlsruhe. Контакти - на сторінці. Також Ви можете отримати консультацію онлайн від "JMD": jmd4you-Beratungsportal. Для цього потрібно пройти процес реєстрації;

Штуттгарт:

Будь ласка, зверніться до організацій з посилань.

Якщо вони не зможуть Вам допомогти, приходьте до мене знову: буду шукати далі більше.

Міла

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@Anaitat , також знайшла для Вас випадково цей контакт у Берліні (можна написати електронного листа або подзвонити): Interkulturelle Beratung in Neukölln - Lebenshilfe Berlin.

Тут консультують саме мігранток та мігрантів з інвалідністю або можуть надати Вам інші контакти.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)