Перехід з параграфа 24 на інший параграф
Добрий день. Ми родина з України, двоє дорослих і двоє дітей 16 та 11 років. З січня 2023року маємо параграф 24. В Україні олна дитина має статус інваліда дитинства. В Німеччині отримує лікування Гормоном росту. На який параграф можна перейти дитині для подальшого лікування та проживання в Німеччині? Які для цього потрібні умови та документи? Дякую
Доброго дня, @Anaitat !
Допоки дитина є неповнолітньою, вона отримає той статус, що і її батьки.
Коли дитина стане повнолітньою, їй треба буде отримувати повноцінну власну посвідку на перебування.
Щодо умов отримання посвідки на перебування для людей з інвалідністю Ви маєте отримати спеціалізовану консультацію.
Багато інформації Ви знайдете щодо цієї теми у наших статтях Люди з інвалідністю у Німеччині | Handbook Germany : Together, а також посилання на організації ("Додаткові посилання" у кінці сторінки), які піклуються або надають безкоштовні консультації людям.
Також Ви можете назвати мені місто та поштову адресу Вашого проживання і я подивлюся для Вас міграційні організації, які зможуть надати безкоштовну консультацію по Вашим детальним запитанням.
Також я можу порекомендувати Вам організацію "MINA - Leben in Vielfalt e.V.", де Ви можете отримати консультацію українською або російською мовами щодо Вашої ситуації: Unser Team – MINA-Leben in Vielfalt e.V. У кінці сторінки Ви знайдете два контакти ("Beratungsangebot für Menschen mit Fluchterfahrung und Behinderung aus der Ukraine").
Міла