Перейти до вмісту
lutikus
Дозвіл на перебування

перехід зі студентською візи на 24₴

хотіла запитати з приводу взагалі можливості переходу зі студентською візи на 24§. Справа в тому, що я переїхала до Німеччини по програмі обміну на 2 семестри і отримувала студентську візу. Зараз навчання підходе кінця. Строк студ візи до весни, а в Україну повернутися вже не маю змоги. Але і рівень німецької мови низький, тому не зможу вступити на аусбільдунг або знайти роботу.

Чи можу я отримати 24§ маючи до цього студ візу?

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @lutikus !

Скажіть, будь ласка, коли Ви виїхали з України?

Перехід НА тимчасовий захист згідно §24 мені - невідомий. Проте про це завжди можна запитати у відповідальному за Вас Відомстві у справах іноземців, показавши всі документи та висвітливши всі обставини.

Раніше (на початку війни) діяло врегулювання, що студентки/студенти, які перебували на території Німеччини тимчасово та НЕ МОЖУТЬ подовжити студентську візу на територї України, мають право на отримання тимчасового захисту згідно §24. Наразі я цього врегулювання більше не бачу (у переліку категорій людей, які мають право на отримання тимчасового захисту згідно §24). Подовження студентської візи також можливо вже у багатьох країнах у Консульстві/Посольстві України, тож, можливо, це врегулювання більше не є дійсним. Однак я рекомендую Вам все одно звернутися до Відомства у справах іноземців.

Якщо Ви пишете, що Ви отримали візу на 2 семестри, то це - один рік. Якщо Ви перебували на території Німеччини на момент початку війни, та вона Вам була видана тільки на 2 семестри, то вона мала добігти кінця у 2023 році.

Будь ласка, поясніть момент, де Ви пишете, що віза добігає кінця навесні наступного року ("я переїхала до Німеччини по програмі обміну на 2 семестри"), та скажіть, будь ласка, з якою посвідкою на перебування Ви наразі знаходитеся у Німеччині.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)