Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
tz

Переход с Азюля на 24 параграф

Добрий день. Я — українець, маю український паспорт і на момент початку війни перебував в Україні. Зараз я перебуваю на Азюлі, але хочу перейти на § 24 Aufenthaltsgesetz, однак не знаю, як це зробити. Якщо хтось зможе допомогти з цим питанням буду дуже вдячний.

5 коментарі

Відповіді (5)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка
Оновлено:

@tz , добрий день!

Чому Вам видали прихисток? Якщо Ви - українець, маєте український паспорт та перебували на момент початку війни в Україні, то Вам мали видати тимчасовий захист згідно §24. Якщо Вам не видали §24, бо на то є причина, то Ви не зможете на нього перейти.

Тож, Вам треба дізнатися причину та свої можливості, виходячи з причини ненадання тимчасового захисту згідно §24.

Відповісти
Profile Picture

@tz , чи отримали Ви вже статус захисту (пластикову картку) або наразі все ще маєте дозвіл на проживання "Aufenthaltsgestattung" (зелений папірець)?

Будь ласка, уточніть.

Міла

Відповісти
tz

В мене ще Aufenthaltsgestattung, я ще не отримував відповіді щодо мого шукання

Відповісти
Profile Picture

Доброго дня, @tz !

Я відмічу тут моїх колежанок та колег з @LIFE__Initiative , щоб вони надали Вам консультацію.

Міла

Відповісти
Profile Picture
LIFE__Initiative

Доброго ранку, @tz

Дякую за твоє запитання. Ці відповіді є попередніми, оскільки я не знаю твоєї конкретної ситуації і не можу надати юридичну консультацію.

Якщо Ви були офіційно зареєстровані в Україні до 24 лютого 2022 року, Ви можете подати заявку на отримання дозволу на проживання відповідно до §24 Закону про проживання для тимчасового захисту в відповідальному за Вас Відомстві у справах іноземців Німеччини. Більше інформації про це Ви знайдете тут: https://handbookgermany.de/uk/ukraine-residence#faq_3837.

В принципі, під час проходження процедури надання притулку можна подати заявку на проживання відповідно до §24 AufenthG.

Я не рекомендую відкликати Вашу заяву про надання притулку, оскільки в разі позитивного рішення про надання притулку Ви матимете кращий статус, ніж з дозволом на проживання відповідно до §24 AufenthG. Якщо ж Ваша заява про надання притулку буде відхилена, Ви можете оскаржити це рішення і все одно подати заяву про надання тимчасового захисту відповідно до §24 AufenthG. Якщо суд винесе негативне рішення щодо Вашої заяви про надання притулку, Ви можете отримати тимчасовий захист відповідно до §24. Для отримання додаткової інформації рекомендую звернутися до консультаційного центру з питань міграції або проконсультуватися з адвокаткою або адвокатом.

Що Ви також можете зробити?

Сподіваюся, ця інформація буде для Вас корисною.
З повагою,
Франциска

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)