Переїзд
Вітаю. Ми з чоловіком зареєстровані по 24 параграфу в Берліні. Але майже одразу знайшли роботу в Бранденбурзі, а згодом і житло. В міграційну не подавали ніяку інформацію. Я народила дитину тут і подала документи на ельтернгельд, і мені відмовили у виплатах, тому що дозвіл на проживання і роботу я мала тільки в Берліні. Вже три місяці намагаюсь змінити землю, щоб ще раз спробувати податись на ельтернгельд. Можливо ви зможете знайти людину яка може мені допомогти зі зміною землі . Дякую дуже
1 коментарі
Добрий день @Yuliia__29 !
Дякуємо за ваше запитання на форумі!
На нашій інформаційній сторінці ви знайдете огляд можливостей, які надає дозвіл на перебування відповідно до §24: Handbook Germany
Зазвичай вам призначається федеральна земля для проживання. У вашому випадку це Берлін. Якщо ви хочете переїхати до іншої федеральної землі, необхідно подати офіційну заяву на зміну місця проживання. Також потрібно вказати причину переїзду, наприклад, працевлаштування зі сплатою соціальних внесків. Цю причину слід підтвердити, наприклад, трудовим договором.
До моменту схвалення переїзду новим імміграційним відомством відповідальність залишається за органами влади вашого поточного місця проживання.
Процес може бути складним залежно від конкретного відомства. Тому рекомендується якомога швидше звернутися до консультаційного центру для мігрантів (MBE).
Знайти відповідний центр можна тут:
https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
найкращими побажаннями,
Даніела