Податки
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, після звільнення лікарняний продовжувався з дня в день, через цю причину мене не брали на Арбайтс Агентур, але мені надходили кранкенгельд. Чи мушу я самостійно повідомляти податкову про находження коштів?
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, після звільнення лікарняний продовжувався з дня в день, через цю причину мене не брали на Арбайтс Агентур, але мені надходили кранкенгельд. Чи мушу я самостійно повідомляти податкову про находження коштів?
Виходить так, що після звільнення будучи на лікарняному Арбайтсагентур відмовлялись мене брати на реєстрацію безробітної, так як я хворіла, але кранкенгельд після звільнення я отримувала, просто я читала на сайтах, що після звільнення на себе оплату бере або Агентур або Джобцентр. Ні там, ні там мене не приймали, але листи за страховку чи платіж мені на мою адресу не надходили взагалі..
Дякуємо за вашу відповідь!
Я помітила, що ви поставили два запитання.
Будь ласка, зверніться до Faire Integration – це фахівці у цій сфері. Контакти Ви можете знайти за цим посиланням: Faire Integration.
Будь ласка, дайте нам знати, якщо у вас виникнуть додаткові запитання.З найкращими побажаннями!
@val25 , доброго дня!
Можливо, наші партнери з @Faire__Integration_BB або @Faire__Integration_in_Schleswig-Holstein зможуть допомогти у Вашій заплутаній ситуацій порадою.
Бажаю Вам сонячних вихідних!
Міла
@val25 , зкорегувала посилання колежанки Яри щодо контактів "Faire Integrаtion". Будь ласка, ознайомтеся з посиланням.
Міла
Hallo val25,
Arbeitslosengeld ist eine Ersatzleistung, d.h. Sie bekommen diese Leistung anstelle eines Lohnes, müssen aber in der Zeit der Arbeitsvermittlung zur Verfügung stehen.
Grundsätzlich müssen Sie sich innerhalb von 3 Tagen nach der Kündigung bei der Agentur für Arbeit arbeitslos melden.
Wenn Sie bei der Kündigung aber krank waren und da schon Entgeltfortzahlung oder Krankengeld erhalten haben, müssen Sie sich bei der Agentur für Arbeit erst melden, wenn Sie wieder gesund sind, d.h. am ersten Tag nach Ende der Krankschreibung. Bis zu diesem Zeitpunkt haben Sie Anspruch auf Krankengeld. Ab dem Tag, an dem Sie wieder gesund sind, können Sie Arbeitslosengeld beantragen, denn dann stehen Sie dem Arbeitsmarkt wieder zur Verfügung.
Wenn Sie sich zu spät bei der Agentur für Arbeit melden, kann es eine Kürzung Ihres Anspruchs auf Arbeitslosengeld geben.
Sollten Sie während der Zeit, in der Sie Arbeitslosengeld erhalten, krank werden, dann bekommen Sie - genau wie, wenn Sie arbeiten - erstmal für 6 Wochen das Arbeitslosengeld weiter bezahlt. Wenn Sie noch länger krank sind, erhalten Sie Krankengeld für eine maximale Dauer von 78 Wochen.
Das Krankengeld ist steuerfrei, muss aber bei der Steuererklärung angegeben werden.
Ich hoffe, ich habe Ihre Fragen richtig verstanden und damit auch beantwortet, sonst schreiben Sie gerne noch einmal.
Viele Grüße
Noha (Faire Integration in Schleswig-Holstein)
Доброго дня, val25!
Допомога по безробіттю є замісною, тобто Ви отримуєте її замість заробітної плати, але в період працевлаштування Ви повинні бути працездатною.
В принципі, Ви повинні зареєструватися як безробітня в Агенції з працевлаштування протягом 3 днів після звільнення.
Однак, якщо Ви хворіли під час скорочення і вже отримували заробітну плату або допомогу по тимчасовій непрацездатності, Вам не потрібно реєструватися в Агенції з працевлаштування до тих пір, поки Ви не одужаєте, тобто в перший день після закінчення лікарняного. До цього моменту Ви маєте право на допомогу по тимчасовій непрацездатності.
З дня одужання Ви можете подати заяву на отримання допомоги по безробіттю, оскільки тоді Ви знову будете доступною на ринку праці.
Якщо Ви звернетеся до Агенції з працевлаштування занадто пізно, Ваше право на допомогу по безробіттю може бути зменшене.
Якщо Ви захворіли в період отримання допомоги по безробіттю, Ви будете продовжувати отримувати допомогу по безробіттю протягом 6 тижнів, так само, як якщо б Ви працювали. Якщо Ви будете хворіти довше, Ви будете отримувати допомогу по безробіттю протягом максимум 78 тижнів.
Допомога по тимчасовій непрацездатності не підлягає оподаткуванню, але повинна бути задекларована у Вашій податковій декларації.
Сподіваюся, я правильно зрозумів Ваші запитання і відповів на них. Якщо ні, будь ласка, напишіть ще раз.
З повагою,
Ноха ("Faire Integration in Schleswig-Holstein")
Привіт @val25 , дякуємо за ваше запитання!
Зазвичай Кранкенгельд не оподатковується, однак під час подання податкової декларації ви повинні повідомити податкову службу, що отримували Кранкенгельд, якщо сума перевищує певний поріг.
Тому я б рекомендувала просто зазначити, що ви отримували Кранкенгельд, у податковій декларації.
На нашому сайті ви можете знайти більше інформації про лікарняні.
https://handbookgermany.de/uk/sick-leave
Будь ласка, повідомте мене, якщо у вас виникнуть додаткові запитання.
З найкращими побажаннями!