Повернення до Німеччини
Вітаю. Я громадянка України, яка проживала в Німеччині згідно параграфу 24 разом із сином. Влітку 2024 року в Німеччині у мене народився другий син. Після народження він отримав свідоцтво про народження, Fiktionsbescheinigung, і я подала заяву на отримання для нього тимчасового дозволу на проживання. Також я мала зробити йому український закордонний паспорт, щоб він міг легально повернутися до Німеччини та продовжити оформлення свого тимчасового виду на проживання.
Весь час нашого перебування в Німеччині мій чоловік залишався в Україні, підтримуючи нас фінансово. Ми не стояли на обліку в центрі зайнятості та оплачували свою медичну страховку самостійно. Влітку 2024 року моєму чоловікові провели операцію, він був у важкому стані, і я була змушена виїхати до України з дітьми, щоб доглядати за ним. 6 жовтня 2024 року я з дітьми виїхала до України. Плануючи цю поїздку, я була змушена виїхати з орендованої квартири та знятися з реєстрації, оскільки не знала, як довго залишатимусь в Україні. Перед від’їздом до України я звернулася до страхової компанії AOK і попросила тимчасово призупинити мою страховку на максимум шість місяців, адже планувала повернутися до Німеччини. Я щиро прагнула залишити собі можливість повернутися до країни в безпечні умови, адже в Україні перебувати небезпечно. Під час нашого перебування в Україні мій молодший син отримав український паспорт. Строк дії Fiktionsbescheinigung молодшого сина був до 20.12.2024, але тільки 22.12. 2024 року ми повернулися до Німеччини та тимчасово оселитися у знайомих. 16 січня 2025 року я з сім’єю вирушила до Єгипту у коротку відпустку. Однак під час повернення нас не допустили на рейс через проблему з документами мого молодшого сина. Точної причини відмови я не знаю. Наразі ми застрягли в Єгипті і поки що я не можу отримати відповідь посольства Німеччини в Єгипті або міграційної служби.
Примітка: Під час виїзду з України до Шенгенської зони через польсько-український кордон мій молодший син отримав штамп про в’їзд у свій український паспорт. Однак, коли ми вилітали з Німеччини з аеропорту штампу про виїзд йому поставлено не було.
Я хочу повернутися до Німеччини відповідно до закону і готова виконати всі вимоги, які він передбачає. Або дізнатися чи маємо ми взагалі ще право на повернення, що саме ми порушили і чи може бути дійсним наш дозвіл на проживання якщо старший син не навчався в школі в Німеччині а навчався всі півроку в українській школі.
Буду дуже вдячна за вашу швидку відповідь.
Вітаю, @habibi1456 !
З яким документом Ви виїхали, якщо фіктивна посвідка на перебування закінчилася 20.12.2024, а Ви виїхали до Єгипту 16.01.2025 з Німеччини? З якими посвідками на перебування Ви здійснювали ці поїздки?
Я трохи заплуталася у Ваших подорожах та документах на перебування.
Будь ласка, напишіть, які посвідки на перебування та якої країни є у кожного члена Вашого родини та як довго вони діють.
Міла