Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
dr_sire

Повернення до Німеччини

Добрий день! 

У 2022 році я отримувала допомогу за 24-м параграфом у Німеччині, але через особисті обставини у 2023 була змушена повернутися до України. Зараз, у зв’язку з погіршенням ситуації, я знову приїхала до Німеччини, але до іншої федеральної землі, де проживає моя мама. Тут уже погодили, що можуть мене прийняти в соціальній квартирі.
Однак мені потрібно пройти через табір, а там не можуть зареєструвати, оскільки я вже є в системі — але в іншій землі, де проживала раніше. Я зверталася до Ausländerbehörde за місцем попереднього проживання, щоб отримати дозвіл на переселення, але там щоразу уникають відповіді й радять знайти квартиру та орендувати її (аргументуючи, що це можна зробити через Jobcenter без поновлення), після чого прописатися і вже тоді поновлюватися.
Що варто зробити в цій ситуації? Чи доцільно написати офіційного листа з проханням про переселення до Ausländerbehörde? 

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Добрий день, @dr_sire !

Тут уже погодили, що можуть мене прийняти в соціальній квартирі.

Хто саме це погодив: федеральна земля, що приймає, орендарі квартири чи Центр зайнятості?

Тут я не розумію:

але там щоразу уникають відповіді й радять знайти квартиру та орендувати її (аргументуючи, що це можна зробити через Jobcenter без поновлення), після чого прописатися і вже тоді поновлюватися.

Вам потрібно виписатися зі старої федеральної землі. Вам не можуть цього радити, бо у новій землі Вас не приймуть навіть з квартирою, пропискою та не почнуть розгляд документів на отримання §24 допоки Ви закріплені за старою федеральною землею. Також Центр зайнятості не зможе Вами займатися допоки Ви не будете офіційно прийняті новою федеральною землею.

Чи доцільно написати офіційного листа з проханням про переселення до Ausländerbehörde? 

Авжеж: Вам треба написати офіційного листа до Відомства у справах іноземців старої федеральної землі з проханням відкріпити Вас від цієї федеральної землі та отримати від нього офіційне письмове підтвердження. Тільки після цього Ви можете розпочинати всі процеси в новій федеральній землі.

Міла

Відповісти
dr_sire

Дякую за відповідь!

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)