Повернення в Україну
Чи можу я розраховувати на допомогу при добровільному поверненні в Україну?
Чи можу я розраховувати на допомогу при добровільному поверненні в Україну?
@OlenaM_volunteer , привіт!
Наскільки я бачу, в посиланні йдеться про допомогу тільки для біженок/біженців-негромадянок/негромадян України із третіх країн, які бажають добровільно повернутися до країни походження.
Можливо, в тебе є також джерела, де йдеться про програми підтримки для українок та українців, які хочуть назавжди повернутися додму?
@Lilli321 , наразі мені невідомі жодні програми підримки саме українок та українців, які хочуть повернутися до України.
У зв'язку з поступовим завершенням тимчасового захисту після березня 2027 року уряд Німеччини планує розгортання хабів, де людей будуть інформувати як щодо можливостей залишитися в Німеччині, так і щодо можливостей повернутися в Україну. Можливо, також плануються програми (фінансової) підтримки людей, але наразі це - тільки плани та роздуми: жодної офіційної інформації поки що немає.
Міла
Доброго дня @Lilli321 На сайті міграційної є поясненя на яку саме допомогу ви можете розраховувати та через які програми. Кидаю посилання https://www.germany4ukraine.de/DE/einreise-aufenthalt-und-rueckkehr/rue…?