Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Lilli321

Повернення в Україну

Чи можу я розраховувати на допомогу при добровільному поверненні в Україну?

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
OlenaM_volunteer

Доброго дня @Lilli321 На сайті міграційної є поясненя на яку саме допомогу ви можете розраховувати та через які програми. Кидаю посилання https://www.germany4ukraine.de/DE/einreise-aufenthalt-und-rueckkehr/rue…?

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

@OlenaM_volunteer , привіт!

Наскільки я бачу, в посиланні йдеться про допомогу тільки для біженок/біженців-негромадянок/негромадян України із третіх країн, які бажають добровільно повернутися до країни походження.

Можливо, в тебе є також джерела, де йдеться про програми підтримки для українок та українців, які хочуть назавжди повернутися додму?

@Lilli321 , наразі мені невідомі жодні програми підримки саме українок та українців, які хочуть повернутися до України.

У зв'язку з поступовим завершенням тимчасового захисту після березня 2027 року уряд Німеччини планує розгортання хабів, де людей будуть інформувати як щодо можливостей залишитися в Німеччині, так і щодо можливостей повернутися в Україну. Можливо, також плануються програми (фінансової) підтримки людей, але наразі це - тільки плани та роздуми: жодної офіційної інформації поки що немає.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)