Повторне отримання притулку, 24 Aufenthaltsgesetz
Добрий день. Будь ласка, порадьте!
В травні 2022 року мій чоловік приіхав зі мною та двома дітьми в Німеччину, в Шлезвіг Гольштайн. Наша родина отримала тимчасовий притулок. В жовтні 2022 року мій чоловік повернувся назад в Україну.Я народила в Німеччині третю дитину. Перед тим як поїхати, чоловік зробив Abmeldung з адреси та повідомив Джобцентр. Жодних боргів не мав. Вчора повернувся в Німеччину. Місце є де жити. Фермітер готовий надати всі необхідні документи та додати мене до договору оренди. В іншій краіни ЄС не мав притулку. Прочитала що можуть відмовити. На ваш погляд, які шанси він має отримати знов притулок? Може хтось чув про інший досвід( рідних, друзів, знайомих)? Не впевнена чи це актуально, але на всякій випадок додам, що він має лише ID картку, закордонний паспорт загубив ще в 2023 році.
Буду вдячна любій пораді та відгуку! Дякую заздалегідь!
Доброго дня Dyusha.
Повторне отримання тимчасового захисту можливе, але потребує подання нової заяви, яка розглядається індивідуально на основі чинних умов. Повернення до України на більш тривалий час, аніж те передбачає та дозволяє тимчасовий захист (не більше пів року), а потім повторний в'їзд на територію Німеччини та повторна подача на тимчасовий захист сприймається на даний момент дуже болісно з боку німецької влади і умови видачі тимчасового захисту у рази стали жорсткішими у порівнянні з минулими роками. Але це не означає, що людина більше не може на нього податися. Кожна повторна заява розглядається індивідуально, тому немає гарантії, що ви отримаєте захист знову. Перш ніж подавати запит на повторне отримання 24 параграфу раджу отримати консультацію від фахівців з міграційних питань у консультаційних організаціях у вашому місті. Для посилення обгрунтування необхідності отримання 24 параграфу треба мати документальне підтвердження. До нього відносяться свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей, згода власника житла на реєстрацію, можливо є пропозиція щодо працевлаштування. Також можуть запросити підтвердження знаходження в Україні.
Біометричний паспорт не є обов'язковим для отримання тимчасового захисту, але останній час все більше людей кажуть про неможливість оформлення будь-яких документів без закордонного паспорту. Тому раджу якомога швидше зайнятись оформленням закордонного паспорту. Зараз це можливо зробити в консульствах України у Мюнхені, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Франкфурті-на-Майні, Посольстві в Берліні або в Центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» ДП «Документ».
Ви можете надати свій індекс і я за адресою спробую знайти консультаційні організації, в котрих ви можете попередньо проконсультуватись по вашому питанню.
Інформація для українок та українів знаходиться тут: Україна | Handbook Germany : Together.
Бажаю вам успіху