Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Torrolp88

Повторне отримання § 24

Вітаю! 

Ми з сімʼєю проживали в місті Бремен з березня 2022 по січень 2023. Через сімейні обставини мали повернутися до України і прожили там до вересня 2025 року. Зараз приїхали до Німечинни і проживаємо в центрі для біженців. Дуже хочемо залишитися тут на довгострокову перспективу, активно вчити мову, інтегруватися в німецьке суспільство. 

Чи є в нас шанс на повторне отримання § 24? 

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
VnD-Ukraine
Оновлено:

Добрий день, @Torrolp88 ! Оскільки Ваш перший тимчасовий прихисток був у Німеччині, другий Ви також збираєтеся отримувати у Німеччині, то шанси насправді досить високі. 

Я не можу гарантувати для Вас 100% погодження, варто бути готовими до питань з боку німецьких міграційних відомств, щодо обгрунтування залишення території Німеччини і повернення в Україну, і як наслідок повторне повернення до Німеччини.

Наразі, знаходячись у центрі для біженців, Ви будете подаватися на отримання 24 параграфу ще раз, тобто всю процедуру Ви будете проходити повторно, як і у 2022 році. 

Якщо Вас цікавлять також довгострокові перспективи залишитися у Німеччині, після отримання 24-го параграфу, Ви можете звернутися також за консультацією до консультаційних центрів MBE, за місцем Вашої фактичної прописки. Для пошуку найближчого консультаційного центру можна скористатися сервісом bamf-navi: https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Beratungsstellen/?typ=1&

З повагою,
Вікторія Г.
Консультантка проєкту "Обізнаний та готовий до Німеччини"

https://legal-migration.de/ua/ 

Відповісти
Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Вітаю, @Torrolp88 !

На жаль, я не можу погодитися з тезою колежанки Вікторії "Оскільки Ваш перший тимчасовий прихисток був у Німеччині, другий Ви також збираєтеся отримувати у Німеччині, то шанси насправді досить високі". 

Оцінювати та перевіряти Ваші шанси будуть виключно відповідальні міграційні органи. Ані ми, ані інші консультантки або консультанти інших організацій не можемо дати прогнозу щодо Ваших перспектив отримання повторного тимчасового захисту.

Немає жодних офіційних джерел або статистики, які б підтверджували, що людина скоріш за все отримає тимчасовий захист Німеччини, коли вона його вже отримувала в Німеччині, а потім повернулася в Україну, а згодом знову приїхала до Німеччини. За таких обставин у Вас не більше та не менше шансів порівняно з тими людьми, які мали тимчасовий захист в іншій країні аніж Німеччина, потім повернулися в Україну, а потім вирішили знову подавати заяву на отримання тимчасового захисту в тій самій або ж в іншій країні ЄС. 

Проблемою є або може бути саме повторне отримання тимчасового захисту. За законом людина має право мати один тимчасовий захист. В свій час Ви мали цю можливість і відмовилися добровільно від неї. Щодо можливих розмов з відповідними міграційними органами стосовно аргументації Вас вже проінформувала моя колежанка.

Великим плюсом у Вашій ситуації є те, що Ви вже знаходитеся в Німеччині, Вас вже поселили в Первинному центрі для прийому біженок та біженців та, можливо, почали процес розгляду Вашої справи. У нас на платформі вже частіше пишуть люди, що їм відмовляють у наданні захисту без зайвих розмов та розгляду кейсів та попередньої історії проживання людини.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)