Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Marinet25

Поїздка в Україну

Добрий день, на даний момент я маю прописку в Німеччині та очікую поки прийде Fiktionsbescheinigung. Мені потрібно поїхати в Україну на тиждень, чи можу я це зробити до того моменту, коли отримаю Fiktionsbescheinigung? (вʼїзд в Німеччину по біометричному паспорту) Чи не повпливає це на те чи отримаю я тимчасову довідку, а потім пластик. 

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Ketrin_volunteer

Доброго дня @Marinet25  

Якщо у вас немає ні Fiktionsbescheinigung, ні Aufenthaltstitel, то тоді діє правило безвізу: на території Євросоюзу можна знаходитись не більше 90 днів за 180 днів.

Ви можете порахувати самостійно, скільки днів ви знаходитесь на території Євросоюзу, якщо менше 90 за 180 днів, то зможете після виїзду потім заїхати. 

"Чи не повпливає це на те чи отримаю я тимчасову довідку, а потім пластик"

Ми не можемо вам сказати, бо не є працівниками міграційних служби. Це краще запитувати у них.

Ketrin

Відповісти
Marinet25

Дякую за відповідь!

Якщо я вже отримаю Fiktionsbescheinigung згідно з §81 Abs. 3, то я взагалі не можу заїхати в Німеччину, якщо виїду, чи можу, але по біометрії (якщо залишаться дні)?

Також можливо ви підскажете як правильно звернутися в міграційну службу із запитанням. 

Відповісти
Profile Picture
Ketrin_volunteer

@Marinet25  

Якщо у вас буде Fiktionsbescheinigung §81 Abs.3, то з ним після виїзду буде вже заборонений в'їзд. Їздити можна, маючи Aufenthaltstitel (вид на проживання). По біометрії можна знаходитись тільки 90 днів протягом 180 днів. Якщо ви знаходитесь в Євросоюзі більше 90 днів за останні 180 днів, то після виїзді не зможете заїхати. 

"Також можливо ви підкажете як правильно звернутися в міграційну службу із запитанням. "

В кожній землі по-різному. Зайдіть на сайт міграційної в своїй землі, подивіться контакти. 

Ketrin

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

@Marinet25 , доброго дня!

Маю доповнити колежанку: Діє АБО безвіз, АБО фіктивна посвідка на перебування, яка вже є візою, що означає, що безвіз не діє.

Тож, Ви перетинаєте кордони або на основі безвізових положень, або на основі фіктивної посвідки на перебування. Одночасно переміщення по тому і по тому - неможливе.

Це означає, що якщо Ви отримаєте фіктивну посвідку на перебування з тим чи іншим абзацем, Ви маєте переміщатися згідно її умов, а не "включати режим безвізу". 

Якщо ж у Вас немає фіктивної посвідки на перебування, це означає, що Ви маєте право переміщатися згідно наявності кількості днів по безвіз (90 з 180).

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)