Поїздка в Україну
Добрий день!
Сьогодні я виписалась з адреси в Німеччині, тому що їду на тривалий час в Україну і не знаю коли саме повернусь, але точно планую повернутися до 6 місяців.
На Aufenthaltstitel тепер є наклейка з надписом «keine wohnung in Deutschland”. Чи варто мені написати в іміграційну службу, що моя поїздка тимчасова? Просто хвилююсь, що зняття з реєстрації зрозуміють як повноцінне повернення в Україну і анулюють мій дозвіл.
(Взагалі не впевнена чи потрібно було зніматись з реєстрації, але мене запевнили, що так, адже я не знаю точної дати повернення)
Заздалегідь дякую Вам за відповідь!
Добрий день, @Mariia11 !
Ви правильно зробили, що уточнюєте це питання, адже ситуації, коли особа тимчасово залишає Німеччину, мають певні юридичні наслідки для дії Aufenthaltstitel.
🔹 Відповідно до § 51 Abs. 1 Nr. 7 AufenthG, дозвіл на перебування (§ 24 та інші Aufenthaltstitel) автоматично втрачає чинність, якщо його власник перебуває за межами Німеччини більше ніж 6 місяців або виїжджає з наміром не повертатися.
Тобто:
Рекомендовано:
Таким чином Ви офіційно задекларуєте свій намір повернутися і уникнете ризику анулювання дозволу.
На майбутнє: якщо Ви плануєте виїжджати на більш тривалий період, можна заздалегідь подати заяву про збереження дозволу на перебування (Antrag auf Fortbestandsfiktion gemäß § 51 Abs. 1 Nr. 7 AufenthG або може називатися Bescheinigung über das Nichterlöschen eines Aufenthaltstitels (§ 51 Abs. 1 Nr. 7 AufenthG - Für einfache Reisen über 6 Monate) — це робиться через Ausländerbehörde до від’їзду.
Вікторія Ш.
Консультантка проєкту "Обізнаний та готовий до Німеччини"
https://legal-migration.de/ua/