Прописка
Доброго дня! 6 січня 2025 року я отримала у Гамбурзі тимчасову посвідку на проживання. Міграційна служба надала соціальне житло, але я на ньому не жила. Менеджер, що пообіцяв працевлаштувати і допомогти з документами порадив іти на житло від роботи. Платне, але зручніше і т.д. Проте робота виявилася епізодичною, оформляти ніхто не збирався. На житлі реєструвати теж. Друзі запропонували хорошу роботу у Бохумі в Північній Рейн-Вестфалії. Наразі маю на руках робочий контракт, договір оренди житла, дозвіл на прописку. На 26.03 маю термін у Гамбурзі на отримання пластику, посвідки на проживання. Але я так ніде і не прописана, бо тут у Ратхаузі пояснили, що якщо пропишусь, то порушу земельний закон. Я так розумію, що і в Гамбурзі мені тепер пластик ніхто не дасть. Гадаю, треба виїжджати.
Доброго ранку, @Fialka_75 !
Перший раз про таке чую. Який "земельний закон" мається на увазі? Будь ласка, попросіть Rathaus чітко дати посилання на цей закон та правопорушення, якщо інстанція посилається на законодавство та ще й на порушення законодавства.
У законі § 17 BMG - Einzelnorm стоїть, що людина має прописатися впродовж 2 тижнів з моменту заїзду в житло.
Якщо Ви живете в Гамбурзі, Ви мали це зробити також самостійно протягом періоду, який зазначено в законі.