Перейти до вмісту
klohdu6
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Питання про параграф 24

Доброго дня! Коли почалася війна, я виїхав у березні 2022 року до України. Потім у тому ж році відкрив візу і почав працювати в Польщі. У 2024 році знову відкрив візу і в травні поїхав до Польщі. Проте з роботою і житлом не склалося, тому у вересні я поїхав до Німеччини та подав заявку на параграф 24. Отримав прописку та ідентифікаційний номер.

Пізніше отримав лист, у якому зазначено, що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено, якщо я не надам додаткові пояснення стосовно польської візи.
 Що мені написати міграційний службі щоб їх переконати

13 коментарі

Відповіді (13)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго ранку, @klohdu6 !

У чому Ви хочете переконати Відділ у справах іноземців?

Якщо у Вас на руках є активна польська посвідка на перебування, то Вам не нададуть тимчасовий захист згідно §24 у Німеччині, бо посвідка на перебування Польщі вже сама по собі гарантує Вам захист від війни та безпечне перебування у безпечній країні.

Міла

klohdu6

Так є , вона ще буде дійсна пів року, але я немаю надалі можливості проживати у Польщі через особисті причини, і вирішив переїхати до Німеччини але вже за захистом , бо немаю змоги повернутись додому. 
Хотів би переконати відділ у тому шо я потребую захисту у Німеччині, адже вони попросили пояснення  , а не одразу дали повністю відмову . Цікаво чи можливо все ж таки отримати захист 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@klohdu6 , я не можу допомогти Вам переконати Відділ у справах іноземців: це - середовище адвокатів та адвокаток, які ведуть дискусії з бюрократичними машинами німецької системи. Я можу тільки пояснити Вам, у чому причина того, що заяву - відхилено: Ви написали "що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено".

Ви можете написати у листі до Відомства у справах іноземців те ж саме, що пишете і мені, наводячи також аргументацію щодо того, чому Ви можете мати те чи інше життя (захист від війни) саме у Німеччині, а не у Польщі, у якій у Вас наразі є посвідка для перебування, бо якщо Ви отримували посвідку на перебування у Польщі, це означає, що Ви могли собі уявити там перебувати. Пояснити польську візу, але небажання бути у Польщі з цією візою.

Також Ви можете скасувати польську посвідку на перебування (якщо таке можливо) або запросити документи про те, у польської сторони, що Ви офіційно відмовляєтеся від цієї посвідки на перебування, Польща не має до Вас жодних претензій, у Вас немає ніяких боргів перед країною і з таким документом звернутися до відповідального за Вас Відділу у справах іноземців у Німеччині.

Також Ви можете надати документи з України (прописку) та чому наразі Ви туди не можете повернутися. Не знаю, з якої Ви частини України та що відбувається у Вас дома, але історія кожної людини також грає роль у розмовах з німецькими відомствами.

Міла

klohdu6

Дякуюю за відповідь!

klohdu6

А якщо польська віза закінчиться , чи можна ще раз приїхати і податись знову , чи можливо тоді отримати захист? Дякую ще раз! 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@klohdu6 , доброго ранку!

Ви написали у Вашому питанні : "Коли почалася війна, я виїхав у березні 2022 року до України". 

Звідки і куди Ви виїхали у березні 2022 року?

Де Ви знаходилися на момент початку війни (24.02.2022)?

Міла

klohdu6
Оновлено:

Знаходились у Польщі, і у березні 2022 повернулись в Україну

Profile Picture
Міла_Модераторка

@klohdu6 , знаходились у Польщі з якою метою?

klohdu6

З робочою візою польською, трохи працювали

Profile Picture
Міла_Модераторка

@klohdu6 , Ви не відноситеся до категорії громадянок/громадян, які мають право на отримання тимчасового захисту у Німеччині, бо Ви виїхали до початку війни з України та перебували в іншій безпечній державі з безпечною діяльністю (робота), що вже само по собі гарантувало Вам захист від воєнних дій.

Євросоюз узгодив, що люди з України за певних умов можуть отримати так званий "тимчасовий захист". У Німеччині це - дозвіл на перебування відповідно до Закону §24 про проживання (AufenthG). Цей статус походить з Європейської директиви про "Мінімальні стандарти надання тимчасового захисту у разі масового напливу біженців" (Директива 2001/55/ЄС).

Тимчасовий захист надається наступним групам людей:

• Особам з українським громадянством, які проживали в Україні до та на момент 24.02.2022 року;
  • Громадянкам/Громадянам інших країн i особам без громадянства, які були визнані біженками/біженцями в Україні або мали інший статус міжнародного або національного захисту і покинули Україну після 24.02.2022 року. Як доказ достатньо пред'явити паспорт біженки/біженця, який вони отримали в Україні або проїзний документ для додаткового захисту ("Проїзний документ для особи, яка отримала комбінований захист");
  • Близьким членам родини вищеназваних груп, якщо вони вже жили разом в Україні. До близьких членів родини належать подружжя і неповнолітні діти та пасинки або батьки неповнолітніх незаміжніх дітей. Якщо інший член сім'ї жив з Вами в Україні і залежить від Вас (наприклад, тому що він або вона потребує догляду або фінансово залежить від Вас), то цей член сім'ї також може подати заяву на отримання дозволу на перебування відповідно до § 24 Закону про перебування. Неодружені партнерки або партнери, які живуть у тривалих стосунках, також вважаються близькими членами родини;
  • Громадянкам/Громадянам інших країн та особам без громадянства, які мали посвідку на постійне проживання в Україні і які не можуть безпечно повернутися до країни походження. Тривалість Вашого перебування в Україні і факт того, чи мали/ маєте Ви там сім‘ю, також відіграє певну роль. Чи можете Ви повернутися в країну походження вирішується Відділом у справах іноземців.

Ви написали: "Пізніше отримав лист, у якому зазначено, що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено, якщо я не надам додаткові пояснення стосовно польської візи". Якщо ж Вам все-таки буде надано право отримання тимчасового захисту, згідно Ваших обставин, Вам треба уточнити, яка саме польська віза мається на увазі: та, яка у Вас зараз або та, яка була у Вас на момент повномасштабного вторгнення. 

Міла

klohdu6

А якщо ситуація,  що були просто по біометрії  у польщі коли почалась війна , повернулись в Україну і тоді їздили по візі робочі

klohdu6

Щиро дякую за детальні відповіді ! 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@klohdu6 , доброго ранку!

То так і є: Ви були по біометрії (дійсний біометричний закордонний український паспорт), але не як туристки/туристи, а "З робочою візою польською, трохи працювали". Це - відповідь на моє запитання, де Ви знаходилися на момент початку війни в Україні.

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)