Питання про параграф 24
Доброго дня! Коли почалася війна, я виїхав у березні 2022 року до України. Потім у тому ж році відкрив візу і почав працювати в Польщі. У 2024 році знову відкрив візу і в травні поїхав до Польщі. Проте з роботою і житлом не склалося, тому у вересні я поїхав до Німеччини та подав заявку на параграф 24. Отримав прописку та ідентифікаційний номер.
Пізніше отримав лист, у якому зазначено, що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено, якщо я не надам додаткові пояснення стосовно польської візи.
Що мені написати міграційний службі щоб їх переконати
13 коментарі
Відповіді (13)
Доброго ранку, @klohdu6 !
У чому Ви хочете переконати Відділ у справах іноземців?
Якщо у Вас на руках є активна польська посвідка на перебування, то Вам не нададуть тимчасовий захист згідно §24 у Німеччині, бо посвідка на перебування Польщі вже сама по собі гарантує Вам захист від війни та безпечне перебування у безпечній країні.
Міла
Так є , вона ще буде дійсна пів року, але я немаю надалі можливості проживати у Польщі через особисті причини, і вирішив переїхати до Німеччини але вже за захистом , бо немаю змоги повернутись додому.
Хотів би переконати відділ у тому шо я потребую захисту у Німеччині, адже вони попросили пояснення , а не одразу дали повністю відмову . Цікаво чи можливо все ж таки отримати захист
@klohdu6 , я не можу допомогти Вам переконати Відділ у справах іноземців: це - середовище адвокатів та адвокаток, які ведуть дискусії з бюрократичними машинами німецької системи. Я можу тільки пояснити Вам, у чому причина того, що заяву - відхилено: Ви написали "що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено".
Ви можете написати у листі до Відомства у справах іноземців те ж саме, що пишете і мені, наводячи також аргументацію щодо того, чому Ви можете мати те чи інше життя (захист від війни) саме у Німеччині, а не у Польщі, у якій у Вас наразі є посвідка для перебування, бо якщо Ви отримували посвідку на перебування у Польщі, це означає, що Ви могли собі уявити там перебувати. Пояснити польську візу, але небажання бути у Польщі з цією візою.
Також Ви можете скасувати польську посвідку на перебування (якщо таке можливо) або запросити документи про те, у польської сторони, що Ви офіційно відмовляєтеся від цієї посвідки на перебування, Польща не має до Вас жодних претензій, у Вас немає ніяких боргів перед країною і з таким документом звернутися до відповідального за Вас Відділу у справах іноземців у Німеччині.
Також Ви можете надати документи з України (прописку) та чому наразі Ви туди не можете повернутися. Не знаю, з якої Ви частини України та що відбувається у Вас дома, але історія кожної людини також грає роль у розмовах з німецькими відомствами.
Міла
Дякуюю за відповідь!
А якщо польська віза закінчиться , чи можна ще раз приїхати і податись знову , чи можливо тоді отримати захист? Дякую ще раз!
@klohdu6 , доброго ранку!
Ви написали у Вашому питанні : "Коли почалася війна, я виїхав у березні 2022 року до України".
Звідки і куди Ви виїхали у березні 2022 року?
Де Ви знаходилися на момент початку війни (24.02.2022)?
Міла
Знаходились у Польщі, і у березні 2022 повернулись в Україну
@klohdu6 , знаходились у Польщі з якою метою?
З робочою візою польською, трохи працювали
@klohdu6 , Ви не відноситеся до категорії громадянок/громадян, які мають право на отримання тимчасового захисту у Німеччині, бо Ви виїхали до початку війни з України та перебували в іншій безпечній державі з безпечною діяльністю (робота), що вже само по собі гарантувало Вам захист від воєнних дій.
Євросоюз узгодив, що люди з України за певних умов можуть отримати так званий "тимчасовий захист". У Німеччині це - дозвіл на перебування відповідно до Закону §24 про проживання (AufenthG). Цей статус походить з Європейської директиви про "Мінімальні стандарти надання тимчасового захисту у разі масового напливу біженців" (Директива 2001/55/ЄС).
Тимчасовий захист надається наступним групам людей:
Ви написали: "Пізніше отримав лист, у якому зазначено, що з 02.01.2025 мою заяву буде відхилено, якщо я не надам додаткові пояснення стосовно польської візи". Якщо ж Вам все-таки буде надано право отримання тимчасового захисту, згідно Ваших обставин, Вам треба уточнити, яка саме польська віза мається на увазі: та, яка у Вас зараз або та, яка була у Вас на момент повномасштабного вторгнення.
Міла
А якщо ситуація, що були просто по біометрії у польщі коли почалась війна , повернулись в Україну і тоді їздили по візі робочі
Щиро дякую за детальні відповіді !
@klohdu6 , доброго ранку!
То так і є: Ви були по біометрії (дійсний біометричний закордонний український паспорт), але не як туристки/туристи, а "З робочою візою польською, трохи працювали". Це - відповідь на моє запитання, де Ви знаходилися на момент початку війни в Україні.
Міла