Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Tipe68

Щодо в'їзду та процедури реєстрації для отримання статусу за 24 параграфом.

Доброго дня. Я хочу наприкінці квітня поточного року приїхати до Німеччини разом з неповнолітньою донькою. Мені 56 років, доньці 15. Я звільнений з ЗСУ за станом здоров'я, інвалід війни. Ми з Харківської області, живемо поруч з зоною бойових дій. В Німеччині (Норторф, Шлезвіг Гольштейн) по 24 параграфу живуть з 22 року мої батьки. Вони вже попередньо домовились про оренду квартири для мене (Фленсбург). Батьки на деякий час можуть прихистити мене з донькою в себе. Як мені правильно вчинити? Чи їхати до центру біженців у Ноймюнстер, що найближчий до моїх батьків, чи існує інший шлях? Чи можна, наприклад, спочатку укласти договір оренди квартири, а після цього звертатись до міграційної служби, чи спочатку до служби, а тоді вже укладати договір оренди? Орендодавець потенційної квартири готовий укласти договір оренди за першої потреби, чи надати згоду на це в необхінній формі. Допоможіть порадою, будьласка.

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, @Tipe68 !

Так, дійсно: Процес - надзвичайно важкий, тому я не можу Вам сказати, як буде наперед, бо це залежить від незліченної кількості факторів.

1) Ви маєте вирішити, де Ви будете жити, бо якщо Ви пропишетеся у батьків з дозволу орендодавця ("Батьки на деякий час можуть прихистити мене з донькою в себе"), то Ви вже будете закріпленими за тим містом і місцем, де Ви будете проживати, та будете мати обов'язок залишатися там протягом 3 років. Тобто, просто так потім переїхати до іншого місця без серйозної причини Ви не зможете. Це - у тому випадку, якщо федеральна земля також є відчиненою на прийом біженок та біженців з України;

2) Вам треба взнати (скоріш за все, Вашим батькам), чи приймає ще федеральна земля біженок та біженців з України. Ви пишете про Ноймюнстер. Ви знаєте точно, що цей центр є відчиненим на прийом біженок та біженців з України? Якщо так, то Ви можете прямувати туди вже з дрофтом договору на квартиру, бо це значно збільшить Ваші шанси на розподіл до Флензбургу, де у Вас буде потенційне житло. Я б не рекомендувала Вам заключати договір з підписами, а зробити тільки черновий варіант з орендодавцем або ж отримати підтвердження з підписом, що орендодавець дійсно прийме Вас, як тільки Ви пройдете процес розподілу, яку Ви можете показати.

Бо може бути таке, що саме Флензбург не має більше місць для біженок та біженців з України, а Ви вже підпишете договір на квартиру. Якщо місць немає, то Вас розподілять туди, де ще наразі є місця, а це може бути зовсім інша федеральна земля. Якщо ж Центр біженців в Ноймюнстері ще приймає нових людей, я б рекомендувала звертатися туди згідно Ваших обставин (це - або проживання з батьками або ж наявність житла та проживання зовсім в іншому місті окремо з неповнолітньою донькою). Залежно від Ваших власних обставин та можливостей будуть прийматися рішення щодо Вашого розподілу.

На момент звернення саме до Відомства у справах іноземців у Вас має бути прописка. Якщо у Вас має бути прописка, це означає, що у Вас має бути житло, де Ви прописалися.

Міла

Відповісти
Tipe68

дякую

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)