Перейти до вмісту
Marharyta
Оновлено:
Інше

Страхування

Добрий день! Наразі я перебуваю в Берліні по програмі AuPair. Мій контракт і страхування закінчуються 20.09.2024, але дозвіл на перебування я маю до 03.10.2024. З 1 жовтня я хочу працювати в супермаркеті по робочій візі. Я вже знайшла роботу і мій роботодавець каже, що я маю самостійно обрати і оформити Krankenkasse і надати їм номер. Чи правильно це? Чи буде роботодавець все одно сплачувати свій внесок, якщо я виберу сама страхову компанію? Також, чи можу я оформити страхування ще не маючи роботи? З 20 вересня по 1 жовтня я перебуваю в безробітному стані, чи можу я все одно оформити страхування для роботи і на цей період, якщо ні, то що я можу зробити в цьому випадку? На випадок, якщо я можу оформити страхування самостійно і це безпечно, як я можу це зробити, та що мені для цього потрібно? І чм правильно я розумію, що оформлюючи Krankenkasse, я автоматично отримую Sozialversicherung? Дякую!

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

Доброго ранку, marharyta!

Чи подали Ви вже документи на отримання робочої візи, якщо Ви хочете працювати з 1 жовтня в супермаркеті?

А чому Ви не хочете залишитися в тій медичній касі, де наразі офрмлена Ваша страховка "Au-Pair"? Ви просто можете поміняти її вид.

Так, це - правильно: Ви самостійно обираєте медичну страховку, якщо Ви розпочинаєте робочу діяльність у Німеччині з посвідкою на перебування з метою роботи. Коли Ви вибрали таку, що Вам підходить, то Ви маєте надати інформацію про неї Вашему працедавцю. Внески у медичне страхування вносяться наполовину: половину - Ви, половину - Ваш працедавець.

Так, Ви можете оформити страхування, ще не маючи роботи: Ви просто будете сплачувати внески кожного місяця.

Ви можете просто знайти в Інтернеті "Krankenversicherungen": їх - десятки, тому мені складно сказати Вам, яку саме Ви маєте обрати. Також я не розумію, чому Ви вважаєте, у чому полягає небезпека самостійного оформлення медичної страховки.

Коли я була Au-Pair, моя сім'я та я обрали для мене "BARMER", з якою я залишаюся і нині. Найкраще оберіть одну страховку і запишіться на консультацію, щоб обговорити ще раз всі деталі медичного страхування, які Вас турбують. Як правило, консультантки та консультанти з радістю розкажуть про всі види медичного страхування, умови оформлення і т.і.

Sozialversicherungsnummer Ви отримуєте тоді, коли починаєте працювати та сплачувати податки. Це означає, що Ви отримаєте його, як тільки працедавець зі свого боку оформить Вас у всіх інстанціях, де оформляються люди, які починають працювати.

Бажаю Вам гарного початку тижня!

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)