Страхування
Вітаю, отримала розподіл і очікую термін до міграційної служби аби отримати 24 параграф. Оскільки зараз це очікування для всіх займає від 5 до 8 місяців, маю питання. Чи вже у мене має бути страхування?
Наскільки знаю вона має бути у всіх, і навіть якщо її не оформив, то потім сплачуєш гроші за той час що її у тебе по факту не було... Підправте, будь ласка, якщо щось не правильно розумію)
2 коментарі
Відповіді (2)
Вітаю Вас знову, @Олександра !
Так, медичне страхування є обов'язковим на території Німеччини, і Ви маєте отримати його у перші дні Вашого перебування на території Німеччини, бо якщо ні - то може трапитися таке, що Ви самі і описали.
Я бачу, що у Вас дуже багато запитань. Скажіть, будь ласка, Ви наразі знаходитеся в Тегелі? Мені відомо, що там - безліч соціальних організацій, які мають допомагати людям у їх першій орієнтації у новій країні. Чи отримуєте Ви там усю необхідну інформацію?
Дивіться, за цим посиланням Прибуття: важлива інформація для біженців з України - Berlin.de зібрана уся необхідна інформація для людей, які проходять весь процес через Тегель. Інформація щодо медичного страхування також є тут: Медичне забезпечення для біженців - Berlin.de. Будь ласка, ознайомтеся з матеріалом та звертайтеся до мене знову, якщо ще виникнуть питання.
Міла
Дякую! почитаю