Перейти до вмісту
Тетяна
Оновлено:
Проживання та переїзд

Тимчасовий прихисток

Вітаю!
Планую відвести племінників 15 і 16 років в Німеччину в Баварію або Гесен.
Але з ними залишитися не можу в Німеччині 
Підкажіть які з собою документи потрібно мати, переклади тощо 
Як проходить розподіл в табор ?
Які потрібно знати нюанси
Можливо є волонтери які допоможуть інформацією 
Бо дуже переживаю, все таки їм немає 18 і потрібно гарно підготуватися до цього переїзду 
Завчасно дякую за відповідь 

10 коментарі

Відповіді (10)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Вітаю, тетяна!

Відвезти племінників до Баварії Ви не можете, бо ця федеральна земля вже давно закрита для прийому біженок та біженців з України та не оформлює їх.

Крім того, рекомендую Вам ознайомитися перед поїздкою, чи приймають ще у Гессені Первинні центри прийому біженок та біженців з України.

Коли Ви залишете племінників та поїдете до України, з ким Ви залишете неповнолітніх дітей на території Німеччини?

Чи є у Вас або у них знайомі, родина, друзі, опікунки або опікуни на території Німеччини?

Неповнолітні діти не можуть проживати самостійно на території ЄС без супроводу дорослих. Без дорослих їх також ніде не оформлять, бо без дорослих неповнолітні діти не мають юридичного права підписувати будь-які документи та не в змозі самостійно повноцінно приймати рішення.

Чекаю на уточнення що до того, куди та до кого Ви везете Ваших неповнолітніх племінників.

Міла

Тетяна

Так, в Гессені наче приймають,
Ось ще думаю з приводу Бохуму
В Німеччині немає не родичів не  друзв не опікунів 
Декілька місяців тому, я дізнавалася, що вони можуть перебувати як неповнолітні біженці без супроводжуючих осіб
Власне дуже потрібно дізнатися які документи краще з собою мати і що в першу чергу потрібно зробити по прибуттю

Profile Picture
Міла_Модераторка

@тетяна, мені нічого невідомо щодо перебування неповнолітніх біженок та біженців без супроводжуючих осіб саме з України на території ЄС. Мені тільки відомі випадки, коли неповнолітніх біженок та біженців з України не оформлювали та казали спочатку привести опікунку або опікуна, щоб вони мали юридичне право ознаймолюватися з усіма документами, підписувати їх та бути представницями або представниками дітей.

Якщо у Вас є джерело, де офіційно стоїть, що неповнолітні діти з України можуть безпроблемно знаходитися на території ЄС без супроводу дорослих - будь ласка, поділіться ним. Якщо це - правда, то там мають і стояти документи, які дозволяють таке перебування.

Крім того, усю процедуру я Вам вже описала у нашій гілці від 29 лютого цього року: Доброго дня! Маю таке питання Чи можуть мої племінники яким 15 та 16 років  проживати і навчатися, без супроводу батьків  Я їх опікун в Україні, але не можу з ними залишитися в іншій країні чи можуть вони отримати прихисток без мого проживання з ними ? | Together in Germany (together-in-germany.de).

Щодо документів - якщо Ваші племінники залишаться у прихистку для неповнолітніх дітей, а згодом і у Німеччині, їм потрібно мати всі документи, які в них є наявні на даний момент, з завіреним перекладом на німецьку мову.

Міла

Profile Picture
Міла_Модераторка

тетяна, все про неповнолітніх біженок/неповнолітніх біженців та шукачок/шукачів притулку без супроводжуючих осіб - за посиланням: Неповнолітні біженці та шукачі притулку без супроводжуючих осіб | Handbook Germany.

Міла

Тетяна

Перепрошую я мабуть заплутано написала
Наскільки я розумію, в Німечинні вони можу жити і навчатися в спеціальних прихистках для неповнолітніх біженців
І власне , чи вірний принцип дій з мого боку?
Ми приїжджаємо в центр для біженців, їх реєструють як наповнолітніх без опікунів, і даль розміщають в прихисток, вірно я розумію, чи ні?

Profile Picture
Міла_Модераторка

@тетяна, так: спочатку - Первинний центр прийому біженок та біженців з України, Вас реєструють або там або перенаправляють до Jugendamt (Відомство у справах молоді), яке візьме під опіку неповнолітніх дітей та саме розпочне процедуру реєстрації.

Можливо, якщо Ви вже приїдете з дітьми, процедуру реєстрації почнуть вже при Вашій присутності у Первинному центрі, щоб Ви заповнили всі необхідні документи, а потім перерозподілять до Jugendamt. Можливо, через те, що Ви покинете територію Німеччини, Ви не будете вважатися людиною, яка може взяти на себе оформлення документів, тож Ви матимете відвезти неповнолітніх племінників до того Jugendamt, який Вам порекомендують по прибуттю до Первинного центру прийому біженок та біженців з України.

Все - індивідуально та відрізняється від землі до землі, від міста до міста, від села до села.

Після всієї цієї бюрократії дітей розподілять до прихистку для неповнолітніх осіб, де вони будуть проживати до свого повноліття.

Міла

Тетяна

Зрозуміла
І ще таке питання Первинний центр прийому біженок та біженців з України це табори для біженців?
Чи правильно я розумію це табаори такі як Гессені,Бохумі?

Profile Picture
Міла_Модераторка

Тетяна, так, це - офіціальна нормальна назва місць, які приймають людей в перший раз та супроводжують їх на шляху первинної орієнтації у новій країні.

"Табори" - якась дивна назва, яка має коннотацію Німеччини 1940 рр.

Міла

Тетяна

Я з вами згідна, просто декілька днів в інтернеі шукаю інформацію і всюди майорить слово "табори"

Дуже вдячна за приділений час та роз'яснення!
Маю надію, що все вийде!

Гарного Вам дня! 

Profile Picture
Міла_Модераторка

Тетяна, будь ласка, звертайтеся ще, якщо у Вас будуть виникати питання в Україні або вже в Німеччині.

Сподіваюся, що Ви все правильно зробите та зможете залишити дітей у надійних руках.

Також бажаю Вам гарного початку тижня!

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)