Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
LKapry68

Тимчасовий захист

Доброго дня!

Підкажіть, будь ласка, склалася така ситуація.
Мій чоловік зараз перебуває у Лейпцигу, у розподільчому центрі. Я планувала приїхати до нього ближче до Нового року, коли він уже отримає § 24 та зможе орендувати житло й офіційно працевлаштуватися. Ми з Маріуполя, тимчасово мешкали в Києві. За цей час ми трохи облаштувалися речами і хотіли б їх перевезти, а ще маємо собаку, яку не можемо залишити ні з ким.

У мене є віддалена робота в Україні, яку я планую продовжувати й надалі. Про це я маю намір повідомити Jobcenter.

Однак ми натрапили на інформацію, що відповідно до:

• Ukraine Transitional Residence Regulation (Ukraine-Aufenthalts-Übergangsverordnung, UkraineAufenthÜV);
  • Постанови про продовження строку дії перебування в Німеччині (Ukraine-Aufenthaltserlaubnis-Fortgeltungsverordnung, UkraineAufenthFGV);
  • Першої постанови про внесення змін до цієї постанови (1. UkraineAufenthÄndFGV):

громадяни України та члени їхніх сімей,
які проживали в Україні станом на 24 лютого 2022 року
і не мають дозволу на довгострокове проживання на території Німеччини,
можуть в’їжджати до Німеччини без візи та перебувати там до 90 днів з моменту першого в’їзду, але не пізніше 4 грудня 2025 року.

Чи правильно я розумію, що після 4 грудня 2025 року громадянам України для в’їзду до Німеччини буде необхідно мати візу?
Тобто в’їхати можна буде лише як турист (до 90 днів), або маючи студентську чи робочу візу, чи дозвіл на возз’єднання сім’ї?

Я хотіла їхати автомобілем, щоб перевезти речі та собаку з України, але тепер не впевнена, як правильно діяти.

Також прошу роз’яснити, чи можу я орендувати житло, не маючи ще § 24, і куди потрібно звертатися, щоб потім його оформити.

Будемо щиро вдячні за допомогу та роз’яснення!

3 коментарі

Відповіді (3)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Доброго вечора, @LKapry68 !

У мене є віддалена робота в Україні, яку я планую продовжувати й надалі. Про це я маю намір повідомити Jobcenter.

Прийміть, будь ласка, до уваги, що якщо Центр зайнятості вважатиме, що Вашого достатку від віддаленої роботи в Україні - достатньо, Ви не будете отримувати соціальну допомогу.

Чи правильно я розумію, що після 4 грудня 2025 року громадянам України для в’їзду до Німеччини буде необхідно мати візу?
Тобто в’їхати можна буде лише як турист (до 90 днів), або маючи студентську чи робочу візу, чи дозвіл на возз’єднання сім’ї?

Ні: це - стандартні формулювання, які переносяться з одного законодавчого акту до іншого вже протягом майже 4 років.

Громадянки та громадяни України і надалі користуються правом отримати тимчасовий захист згідно §24 в Німеччні (за умови відповідності умовам його отримання). Вони мають право в'їхати на територію Німеччини з дійсним українським закодонним біометричним паспортом по безвіз та подати документи на отримання будь-якої посвідки на перебування ( у Вашому випадку це буде §24) протягом цих 90 днів. Тимчасовий захист Німеччина подовжила до 4 березня 2027 року.

Відповісти
Profile Picture

@LKapry68 , будь ласка, ознайомтеся з інформацією щодо в'їзду на територію Німеччини з домашніми тваринами.

Для того, щоб привезти свого улюбленця до Німеччини, Вам необхідно виконати цілу низку умов. Насамперед вони залежать від країни походження Вашої тварини.

З 17.06.2023 року біженки та біженці з України, які хочуть в'їхати до Німеччини зі своїми улюбленцями, підпадають під стандартизовані правила в'їзду з домашніми тваринами. Собаки, коти та тхори повинні мати мікрочіп, паспорт, щеплення від сказу та доказ наявності антитіл.

Зверніть увагу: Якщо Ви маєте цуценят, то Ви можете перевезти їх через кордон, тільки коли їм виповниться сім місяців.

Більше інформації німецькою мовою про ввезення домашніх тварин Ви знайдете на bmel.de.

Зверніть увагу: Якщо Ви маєте собаку, то ви повинні будете зареєструвати її в Німеччині. Реєстрація проводиться в так званому "Steuer- und Stadtkassenamt" в місті, в якому Ви будете зареєстровані. Реєстрація - безкоштовна. Однак Ви повинні будете регулярно сплачувати так званий "податок на собаку" (Hundesteuer). Розмір податку у кожному місті - різний. Як правило, це - 30-190 євро на рік. Після реєстрації Ви отримаєте жетон з індивідуальним номером. Завжди носіть його з собою, коли Ви будете гуляти з собакою.

Багато інформації можна знайти у нашому розділі "Домашні тварини в Німеччині".

Зверніть увагу: Одна людина може привезти до Німеччини одночасно не більше 5 тварин.

Відповісти
Profile Picture

@LKapry68 , це запитання я не зрозуміла:

Також прошу роз’яснити, чи можу я орендувати житло, не маючи ще § 24, і куди потрібно звертатися, щоб потім його оформити.

Ви написали у Вашому зверненні "Я планувала приїхати до нього ближче до Нового року, коли він уже отримає § 24 та зможе орендувати житло й офіційно працевлаштуватися".

Яке житло Ви маєте на увазі, якщо Ви плануєте приїхати до чоловіка, який знайде житло та оформить його?

Бажаю Вам спокійних вихідних!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)