Тимчасовий захист
Чи надасть мені Німеччина тимчасовий захист в жовтні в 2025 році, якщо я вже маю тимчасовий захист в Ірландії, але відмовлюсь від нього і приїду до Німеччини вже зі скасованим в Ірландії захистом?
Чи надасть мені Німеччина тимчасовий захист в жовтні в 2025 році, якщо я вже маю тимчасовий захист в Ірландії, але відмовлюсь від нього і приїду до Німеччини вже зі скасованим в Ірландії захистом?
Добрий день, @Noname
! У Вашому випадку варто розглянути також причину Вашого переїзду, і способи отримання іншої посвідки на проживання (інші варіанти), у випадку якщо тимчасовий прихисток вдруге Вам не погодять.
Для детального розгляду всіх Ваших індивідуальних моментів, і надання Вам інших альтернатив запрошуємо Вас на безкоштовну індивідуальну консультацію в рамках проєкту "Обізнаний та готовий до Німеччини".
Для запису на консультацію, будь ласка, заповніть реєстраційну форму і ми зв'яжемося з Вами у зручний для Вас спосіб: https://legal-migration.de/ua/
Вікторія Г.
Вітаю, @Noname !
Чи нададуть Вам тимчасовий захист - невідомо. Чому? Тимчасовий захист надається, як правило, один раз. Наразі, на 4-й рік війни, країни мають право відхиляти запити на отримання повторних тимчасових захистів, тож, на жаль, гарантії того, що Ви отримаєте його в другий раз, немає. Тут Ви маєте вирішувати для себе та брати до уваги всі ризики та шанси повторного тимчасового захисту.
На платформі нам наразі пишуть, що людей, які приїздять до Німеччини після того, як вже мали тимчасовий захист в Німеччині або ж в будь-якій іншій країні, німецькі міграційні органи запитують про причини відмови від наданого тимчасового захисту ( у Вашому випадку - в Ірландії), а також про причини бажання отримати тимчасовий захист в Німеччині, якщо він вже був наданий у свій час в іншій країні. Тож, рекомендую підготуватися до можливої аргументації щодо запиту повторного тимчасового захисту в Німеччині. Рішення на основі Ваших документів, історії отримання тимчасового захисту, проживання в Україні буде приймати виключно Відомство у справах іноземців, до якого Ви звернетеся.
Міла