Відмова у 24 параграфі
Мені та моєму чоловікові хочуть відмовити у 24 параграфі, у нас на руках вже є фікціон бешайнігунг із цим параграфом, і зараз ми перебуваємо у діалозі з міграційним офісом. Причина відмови в тому, що мій чоловік грузин (у нього укр внж) і в період з квітня по грудень 2022 року ми знаходилися в Грузії( ми були по сімейних справах там). Також восени 2023 року їздили за документами і з туристичною метою.
Міграційний офіс чекає від нас відповіді на їхній лист, де ми маємо максимально вмовити їх схвалити нам документи.
Наші аргументи в тому:
-На момент початку війни ми мешкали в Україні.
-Шлюб у нас 2021 року
-з грудня 2022 року ми проживали у Харкові
-у Грузії не оформлялися ніяк, тим більше Грузія не дає жодного захисту (тому я не уявляла що мені можуть відмовити). У Грузії ми були за іншими причинам, а не через війну.
-в разі відмови ми можемо повернутись лише в Україну
-У Німеччині я вже 7 місяців, а мій чоловік 9. Ми стоїмо на обліку в джобі та ходимо на дойчекурси. Тобто ми активно інтегруємось.
Нам потрібно зрозуміти, що ми зараз можемо зробити, чи є можливість натиснути на щось, можливо є якісь аргументи які можуть вплинути також.
Наразі поки відмови немає, можливо ми можемо перейти на інший параграф чи робочу візу?
Дякую за відповідь.
Добрий день!
Наразі ваша ситуація не є остаточною, оскільки ще немає офіційного рішення про відмову (Ablehnungsbescheid), а міграційний офіс очікує вашої відповіді. Це означає, що у вас є шанс вплинути на результат та пояснити свою позицію. Чи я вас вірно зрозуміла?
📌 Про це детально розповідала міграційна адвокатка в цьому дописі: Instagram – https://www.instagram.com/p/DEkK0A8tcTb/. Вона пояснює, як діяти у випадку відмови та які юридичні механізми можна використати для захисту.
1️⃣ Що зараз найважливіше зробити?
Перевірити, чи є у вас офіційний документ про відмову (Ablehnungsbescheid).
2️⃣ Написати відповідь у міграційний офіс з поясненням вашої ситуації.
Як пояснити вашу ситуацію міграційному офісу?
Відмова може бути через те, що ваш чоловік громадянин Грузії, а ваше перебування в Грузії у 2022 році можуть сприймати як "пошук захисту". Вам потрібно чітко пояснити, що це не так.
Що, на мою думку, варто підкреслити у відповіді:
✅ Ви мешкали в Україні на момент початку війни.
✅ Ви були в Грузії лише тимчасово (через сімейні обставини та для оформлення документів).
✅ Грузія не дає тимчасового захисту для українців, і ви там не отримували жодного статусу.
✅ Ви повернулися в Україну в грудні 2022 року та жили в Харкові, тобто не шукали притулку в іншій країні.
✅ У разі відмови вам доведеться повернутися тільки до України, тому Грузія не є для вас “безпечною альтернативою”.
✅ Ви вже 7-9 місяців у Німеччині, відвідуєте мовні курси, перебуваєте в джобцентрі, тобто активно інтегруєтесь.
3️⃣ Що робити, якщо все-таки відмовлять у §24?
Якщо міграційний офіс все ж винесе офіційну відмову (Ablehnungsbescheid), варто розглянути інші варіанти:
📌 1. Оскарження (Widerspruch)
📌 2. Якщо Widerspruch відхилять – подати Klage (позов у суд).
📌 3. Якщо §24 недоступний – розглянути альтернативи:
Читайте наш пост у телеграм про види перебування у Німеччині: https://t.me/HandbookGermanyUkrainian/514
📌 4. Якщо в Bescheid вказана можливість депортації – потрібно ТЕРМІНОВО звернутися до адвоката!
4️⃣ Що робити далі?
✅ Швидко підготувати відповідь у міграційний офіс, щоб запобігти відмові.
✅ Якщо отримали офіційну відмову – подати Widerspruch.
✅ Паралельно шукати інші шляхи легалізації.
✅ Якщо є ризик депортації – звернутися до адвоката.
З повагою, Катерина