Воз'єднання сімї
Доброго вечора є таке запитання працюю в місті Гамбург відправлений в командировку з Польщі на мінімум один два роки і хочу ближче до зими привезти з України свою жінку з дитиною на увесь час чи є якась допомога з житлом які документи потрібно зробити їм чи мені дівчинці 5 років як тут подати в садік заявку і які мої взагалі дії як все правильно зробити ???
Доброго ранку, bohdan pytsiuk!
Якщо Ви відправлені в командировку з Польщі, то це означає для мене, що центр Вашого життя і досі знаходиться в Польщі та Ви, відповідно, маєте польську посвідку на перебування. Якщо так, то яку саме?
Чи надає Польща щось схоже на формуляр А1 (дивіться кейс людини з повідомлення у гілці, яку я надіслала нижче), який дозволяє працювати громадянам країн не ЄС на території інших країн, та що Ви плануєте робити, коли відрядження закінчиться? Як громадянин країни не ЄС з польською посвідкою на перебування Ви можете працювати тільки на території Польщі.
Нещодавно я відповідала на схоже запитання по гілці Доброго дня Скажіть будь ласка чи можливо це, я хотів би забрати жінку з дитиною до німечини із Чехії но вже декілька місяців вона отримує гроші в чехії яко би допомогу на дитину хоча вона не вважається моєю жінкою бо в нас не було шлюбу хіба дитина має мою фамілію. Я працюю в Німечині через чеську фірму і мені тут вигідно працювати я не хочу залишати чехію бо це не можливо бо фірму чеська працюэ в Німечині А жінку хотів би забрати в Німечину з дитиною щоб вони були тут легально в Erkrath це місцевість Дюсельдорфу | Together in Germany (together-in-germany.de)
На яку посвідку на перебування хоче подаватися Ваша родина по приїзду?
Якщо Ви знаходитеся з польськими документами на території Німеччини, то Вам треба звертатися з цими питаннями до Посольства або Консульства Польщі на території Німеччини (у Гамбурзі, якщо там є польські представництва), бо Ви у цьому сенсі маєте права та зобов'язання перед державою, яка видала Вам посвідку на перебування. Так само треба запитати про надання житла, місця у садочку для родини та возз'єднання з родиною на основі саме польських документів.
Я можу надати інформацію тільки щодо законодавчих процесів на основі німецьких документів людини.