Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Nataliia..

Возз'єднання сім'ї

Доброго дня. Я проживаю в Саксонії по 24 Параграфі. Моя розведена дочка 23 років з сином знаходиться в скрутному становищі тепер в Україні і хоче переїхати до мене в   Німеччину дл  проживання. Що потрібно для цього? Якщо можна покроково: які документи, куди звертатися...?

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго вечора, @Nataliia.. !

Ваша донька з сином не може приїхати до Вас на основі возз'єднання родини. Чому?

Хто з ким може возз'єднатися?

1) Чоловік/дружина;
2) Неодружені неповнолітні діти з їх батьками;

3) Батьки з неодруженими неповнолітніми дітьми.

Це означає, що якщо Ваша донька з сином були на момент початку війни 24.02.2022 в Україні, виїздять з України вперше, не мають у паспортах жодних інших посвідок на перебування інших країн світу, вони мають право на отримання тимчасового захисту згідно §24, але самостійно, в незалежності від того, чи знаходитеся Ви в Німеччині вже з §24. 

Оформлення §24 може тривати від декількох тижнів до року.  Якщо донька приїде до Німеччини, у будь-який Первинний центр розподілу біженок та біженців з України, то їй треба буде казати, що у неї в Німеччині вже знаходиться мама, щоб її розподілили саме до Вас. Наразі розподіл по федеральним землям відбувається автоматично туди, де ще є місця для утримування людей, які приїздять з України.

Ви, у свою чергу, якщо Ви вже знаходитеся в Саксонії, можете дізнатися, чи ще приймає федеральна земля або ж саме місто людей з України. Якщо так, то Ваша донька може їхати до Вас, якщо Ви можете прописати її та онука у своїй квартирі зі згоди орендодавця. Якщо прописка - можлива, а місто ще приймає біженок та біженців з України, то Ваша донька може приїздити та паралельно розпочинати як процес прописки, так і процес подачі документів на отримання тимчасового захисту згідно §24 у відповідальному за її місцем проживання Відомстві у справах іноземців, якщо вона відповідає критеріям його отримання.

Якщо ж місто та федеральна земля не приймають, то Вашій доньці прийдеться пройти процес перерозподілу через Первинні центри прийому біженок та біженців, про який я писала вище.

Документи потрібні усі, які також є релевантними на території Німеччини: від дійсного українського біометричного закордонного паспорту, документів на дитину, довідки про сплату або ж несплату аліментів, до свідоцтва про розрив шлюбу, дипломів, трудової книжки і т.і. Тобто, усе, що знадобиться для життя в Німеччині, наче це - життя в Україні.

Міла

Відповісти
Nataliia..

Дуже вдячна вам за інформацію!

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)