Вилучення параграфу 24
Добрий день! Сьогодні виписалась , оскільки їду в Україну ненадовго. У мене забрали пластик , віддавати відмовились , пояснення чому так, я не дуже зрозуміла. Чи це взагалі законно і чому так?
2 коментарі
Добрий день! Сьогодні виписалась , оскільки їду в Україну ненадовго. У мене забрали пластик , віддавати відмовились , пояснення чому так, я не дуже зрозуміла. Чи це взагалі законно і чому так?
Відповіді (2)
Доброго дня, @діана бандура !
А навіщо Ви виписалися, якщо Ви ненадовго їдете в Україну? Виписуватися потрібно, якщо Ви залишаєте Німеечину на довгий час або назавжди, бо якщо Ви виписалися, але плануєте незабаром повертатися, куди Ви будете отримувати листи від всіх інстанцій, які мають Вам щось повідомити?
Авжеж ні! У Вас не мали права забрати посвідку на перебування. Хто її забрав? Чому? Навіть якщо б Ви назавжди поверталися в Україну, ніхто не має права її забирати: вона б сама по собі закінчилася після 6 місяців Вашої відсутності на території Німеччини. Навіть при такому розкладі подій, коли людина повідомляє, що вона назвжди повертається в Україну, ніхто не може і не забирає посвідки на перебування!
Чекаю на уточнення, що трапилося.
Міла
Дякую за відповідь. Детальніша історія. Я пішла виписуватися, оскільки потрібно було закрити страхівку , без виписки страхівку не закриють. В Україну хотіла виїхати на 2-3 місяці, а потім назад повернутись на іншу роботу. Коли вони мене виписали , повернули мені закордонний паспорт , а пластик залишили, я почала казати, щоб повернули мені пластик , вони викликали свого керівника і він категорично відмовився мені віддавати документ. Вони знали, що я працювала, я показувала їм документ, я не отримувала соціальних виплат. Лише сказала, що на певний час хочу покинути Німеччину і незабаром повернутись. Вони сказали, ось коли приїдеш ми тобі його повернемо, але окрім того ти ще повинна показати нам прописку ( дозвіл на прописку , щось типу цього)