Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
діана__бандура

Вилучення параграфу 24

Добрий день! Сьогодні виписалась , оскільки їду в Україну ненадовго. У мене забрали пластик , віддавати відмовились , пояснення чому так, я не дуже зрозуміла. Чи це взагалі законно і чому так?

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Оновлено:

Доброго дня, @діана__бандура !

А навіщо Ви виписалися, якщо Ви ненадовго їдете в Україну? Виписуватися потрібно, якщо Ви залишаєте Німеечину на довгий час або назавжди, бо якщо Ви виписалися, але плануєте незабаром повертатися, куди Ви будете отримувати листи від всіх інстанцій, які мають Вам щось повідомити?

Авжеж ні! У Вас не мали права забрати посвідку на перебування. Хто її забрав? Чому? Навіть якщо б Ви назавжди поверталися в Україну, ніхто не має права її забирати: вона б сама по собі закінчилася після 6 місяців Вашої відсутності на території Німеччини. Навіть при такому розкладі подій, коли людина повідомляє, що вона назвжди повертається в Україну, ніхто не може і не забирає посвідки на перебування!

Чекаю на уточнення, що трапилося.

Міла

Відповісти
діана__бандура

Дякую за відповідь. Детальніша історія. Я пішла виписуватися, оскільки потрібно було закрити страхівку , без виписки страхівку не закриють. В Україну хотіла виїхати на 2-3 місяці, а потім назад повернутись на іншу роботу. Коли вони мене виписали , повернули мені закордонний паспорт , а пластик залишили, я почала казати, щоб повернули мені пластик , вони викликали свого керівника і він категорично відмовився мені віддавати документ. Вони знали, що я працювала, я показувала їм документ, я не отримувала соціальних виплат. Лише сказала, що на певний час хочу покинути Німеччину і незабаром повернутись. Вони сказали, ось коли приїдеш ми тобі його повернемо, але окрім того ти ще повинна показати нам прописку ( дозвіл на прописку , щось типу цього)

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@діана__бандура , доброго ранку!

Хто "вони"?

Рекомендація на майбутнє, щоб оминути проблеми та їх наслідки: Запитуйте у своїй страховій компанії, чи медичну страховку можна ПРИЗУПИНИТИ через тимчасову відсутність на території Німеччини, якщо Ви хочете зекономити гроші.

Ні, ці дії порушують елементарні права людини. Ці "вони" показали Вам документ чи посилання на закон, на основі якого вони мали право забирати посвідку на перебування? Це - Ваша посвідка на перебування, яка засвідчує Ваше легальне проживання на території Німеччини, надає Вам право на роботу, навчання, надання медичних послуг і т.і. Це - так само, як забрати у Вас паспорт та сказати "Потім віддамо" (!?), без пояснення будь-яких причин.

Крім того, Ви не повинні показувати нікому свою прописку (Anmeldung) (ніякого поняття "дозвіл на прописку" не існує), окрім тих нстанцій, які вимагають прописку у списку докуентів для надання тієї чи іншої послуги.

Я розумію, що зараз - вже пізно: документ вже забрали.

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

@діана__бандура , та я сподіваюся, що "вони дійсно" повернуть Вам посвідку на перебування.

У Вашому випадку я все-таки рекомендую Вам звернутися до адвокатки/адвоката (їх послуги, як Ви розумієте, - небезкоштовні), але, можливо, для біженок та біженців з України вони надають різні консультації. Щоб вони роз'яснили вам Ваші права у комунікації з німецькими відомствами та що вони можуть робити, а що - ні.

Ось за цією гілкою я детально розказувала, що можна зробити у ситуації, коли німецькі відомства поводять себе свавільно: https://handbookgermany.de/ru/forum/thread/standesamt-otkazyvaetsya-priznavat-brak-zaklyuchyonnyy-v-danii-govorit-chto-nash-brak.

У Вас є також можливість звернутися до безкоштовних юридичних консультанток/юридичних консультантів, які надають поради людям з України.

Ви також можете подати скаргу на тих, хто забрав у Вас посвідку на перебування.

Ви також можете назвати мені місто та поштовий індекс Вашого перебування, щоб я пошукала для Вас безкоштовні міграційні консультації поблизу, які част о мають у своєму штабі також юристок/юристів.

Також я рекомендую Вам заключити юридичну страховку ("Rechtschutzversicherung"), за допомогою якої Ви будете відчувати себе захищеною у правовому плані на території чужої країни. За цю справу вона вже не візьметься, проте якщо у Вас виникнуть колись інші проблеми юридичного плану (на роботі, у взаємовідносинах з орендодавцем, проблеми на дорозі, захист приватних даних, розбірки з німецькими відомствами і т.і.), Вам зможуть допомогти досвідчені адвокатки та адвокати.

Бажаю Вам спокійного Різдва!

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)