виїзд з незавершеною подачею на 24
Доброго дня.
Я подався на 24тий параграф декілька місяців тому і у відповідь отримав пдф документ і лист на пошту в якому сказано таке:
"Вашу заявку було успішно надіслано. Ваш номер справи: номер
Тепер компетентний орган перевірить, чи є вся необхідна інформація для подальшої обробки вашого запиту. Ця попередня перевірка триватиме деякий час. Після цього з вами зв’яжеться представник влади.
До того часу ми просимо вас і третіх осіб утримуватися від запитів і звертатися до управління лише в абсолютно невідкладних випадках, вказуючи номер справи."
Жодної відповіді досі я не отримав, анмельдунг маю, страховку теж, я вже чекаю більше ніж три місяці і мої 90 днів шенгену вже пройшли. Можливо в мене буде пропозиція роботи в Ірландії, чи зможу я без проблем вилетіти з Німеччини? Мені треба буде тільки виписатися з квартири і закрити страховку?
Доброго ранку, @Oleksii_387834598 !
Ні, не зможете, бо, як Ви і пишете, дні перебування по безвіз на території Німеччини вже у Вас закінчилися. Це означає, що Ви мали залишити її територію, бо Ви не маєте права проживати на території ЄС без посвідки на перебування.
Якщо Ви чекаєте на оформлення документів згідно §24, а відповіді і досі немає, Вам негайно потрібно звернутися до відповідального за Вас Відомства у справах іноземців за документом, який підтверджує Ваше легальне перебування на території Німеччини і ЄС взагалі, бо наразі у Вас немає жодного документу, який би дозволяв Вам і надалі перебувати на території ЄС.
Поки людина очікує оформлення тимчасового захисту згідно §24, їй видають фіктивну посвідку на перебування - "Fiktionsbescheinigung". Можливо, Вам видадуть інший документ: це буде вирішувати Відомство у справах іноземців.
Важливо: Якщо Ви отримаєте "Fiktionsbescheinigung" за § 81 абз. 3 AufenthG, то :
❌ не можна виїжджати з Німеччини;
❌ не можна подорожувати у межах Шенгену;
❌ не можна повернутися, якщо виїдете за межі Німеччини.
Тобто, якщо Ви вирішите виїхати до Ірландії по цьому документу, то більше повернутися в Німеччину Ви не зможете.