Перейти до вмісту
intermezzo13
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Виїзд з Німеччини

доброго дня!

підкажіть, будь ласка, чи можливий короткостроковий (тиждень-два) виїзд з Німеччини після первинної регістрації в Тегелі? тобто, після отримання стікера в очікуванні параграфа (що може затягнутись) — чи можу я виїжджати за кордоні Євросоюзу, а конкретно в Україну? 

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго дня, intermezzo13!

Залежить від того, який параграф стоїть на тимчасовій посвідці на проживання (Fiktionsbescheinigung), який Вам мають видати, поки Ви очікуєте тимчасовий захист згідно 24 параграфу у формі пластикової картки.
З одним параграфом людина може виїзджати з Німеччини та повернутися, з іншим параграфом вона також може виїхати, але більше не має права заїхати знову на територію Німеччини.

Таким чином, Вам потрібно таки дочекатися повноцінного дозволу на проживання. Хіба що у Вас ще не закінчився "безвіз" у 90 днів: в такому разі подорожі всередині та поза межами Шенгену і надалі можливі (але не по "Fiktionsbescheinigung", а по біометричному паспорту). 

Крім того, якщо Ви подали заяву на отримання соціальної допомоги від Центру зайнятості, Ви маєте право бути відсутньою тільки 21 день на рік на території Німеччини. Якщо Ви будете відсутньою довше, то надання соціальної допомоги буде скасовано.

Міла

intermezzo13

тобто навіть в разі отримання Fiktionsbescheinigung і поїздки в Україну після отримання я все ще можу при повторному вʼїзді в Німеччину представити на паспортному контролі тільки свій закордонний паспорт і вʼїхати на підставі шенгенських умов? 

Profile Picture
Міла_Модераторка

@intermezzo13  якщо Ви отримаєте "Fiktionsbescheinigung", де стоїть, що Ви не можете покидати територію Німеччини, то Ви не можете поїхати до України. Можете, але Вас не впустять до Німеччини.

Або Ви подорожуєте по безвіз, або якщо у Вас вже на руках є Fiktionsbescheinigung, то Ви можете або не можете переміщуватися згідно його умов, бо безвіз - то значить "без візи", а Fiktionsbescheinigung - то вже "віза", то вже тимчасовий дозвіл на перебування, правилам видачі якого потрібно слідкувати.

Міла

Profile Picture
Міла_Модераторка

@intermezzo13  , інформація для загального ознайомлення - тут: Що таке фіктивний сертифікат? Всі важливі факти! (migrando.de).

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)