Закриття параграфу 24
Добрий день! Я хочу закрити параграф 24 в Німеччині. З реєстрації за місцем проживання я вже знялася (виписалася), соцвиплати не отримувала (маю Gewerbe, тобто самозайнята особа), допомоги від Джобцентру теж ніколи не отримувала, за житло сплачувала самостійно. Чи повинна я повідомити про свій відїзд до Ausländerbehörde? Дякую за відповідь.
4 коментарі
Відповіді (4)
Доброго дня, skarewa!
Ні. Ваша посвідка на перебування автоматично закінчиться після 6 місяців Вашої відсутності на території Німеччини.
Що Вам ще важливо зробити перед від'їздом?
Якщо Ви орендували квартиру, то Ви повинні розірвати договір оренди. Зверніть увагу: Ви не зможете одразу розірвати договір оренди. Щоб його розірвати, необхідно буде дотриматись певних правил, а саме - зачекати зазначений проміжок часу. Період часу, який має пройти, щоб Ви змогли розірвати договір, зазначено в самому договорі оренди. Також зверніть увагу на те, що, можливо, Вам також доведеться розірвати договір постачання електроенергії та договір про надання Інтернет-послуг.
Якщо у Вас є страхування, Ви також маєте розірвати його.
Якщо у Вас є банківський рахунок в Німеччині, Ви повинні закрити його.
Зазвичай Ви можете зв’язатися з усіма органами влади, надіславши їм листа поштою або ж написавши їм електронного листа. У листі Ви повинні вказати свій персональний номер (Kundennummer) або номер Вашої справи (Aktenzeichen).
Зверніть увагу: Якщо Ви назавжди покинете Німеччину, то Ви втратите дозвіл на перебування (Aufenthaltserlaubnis) в Німеччині. Ваш від'їзд з Німеччини буде вважатися остаточним, якщо Ви повністю перемістите центр свого життя в іншу країну.
Міла
Добрий вечір, пані Міло! Дякую за відповідь. Але маю уточнення: якщо переїзд планується з Німеччини до Австрії з метою отримання захисту в Австрії. То в цьому випадку, які мої дії, врахрвуючи ситуацію з параграфом 24, яку я описала вище. Буду вдячна ще раз за відповідь)
@skarewa , о, тоді я маю Вам написати зовсім інше.
По закону людина може мати тимчасовий захист тільки в одній країні.
Якщо людина вже отримувала тимчасовий захист в одній з країн (ЄС), то шанси отримати його в іншій країні (ЄС) є значно нижчими порівняно з тими людьми, які подаються на цей вид захисту вперше та не мають жодної посвідки на перебування у жодній з країн світу.
Процес відмови від тимчасового захисту виглядає наступним чином:
Якщо Ви хочете переїхати до Австрії, Вам потрібно подати заяву до місцевого компетентного органу у справах іноземців в Німеччині про переведення Вашого місця проживання в державу ЄС - в Австрію, відповідно до 42-го параграфу. Це - європейський закон, який застосовується безпосередньо у відповідних державах-членах ЄС. Потім ця заява надсилається до Відомства з міграції та біженців в Австрії (тут назва установи буде австрійська), після чого Австрія оцінює свої можливості щодо прийняття біженок і біженців і дає свою позитивну або негативну відповідь.
У разі отримання згоди з боку Австрії орган реєстрації іноземних громадян в Німеччині повідомить Вам детальну інформацію щодо подальших кроків (https://www.gesetze-im-internet.de/aufenthv/__43.html). Від тимчасового захисту в Німеччині доведеться відмовитися.
Отже, для початку процедури запиту тимчасового захисту в Австрії я б порадила Вам звернутися до місцевого компетентного органу у справах іноземців в Німеччині. Вони можуть допомогти Вам у цьому. Ми надаємо тільки загальну консультацію та вважаємо за потрібне заздалегідь висвітлити всі шанси та ризики щодо отримання тимчасового захисту в країнах ЄС. Для більш детальної місцевої інформації Вам необхідна консультація на місці безпосередньо в Німеччині.
Усі інші дії (виписка, розірвання укладених договорів і т.і.) залишаються незмінними.
Міла
Щиро дякую за відповідь та корисну інформацію! Гарного Вам вечора)